Açık lise öğrencileri dikkat: AÖL kayıt tarihleri belli oldu mu? MEB AÖL Kayıt Kılavuzu 2025-2026 Açık Lise Takvimi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı için Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini resmi takvim doğrultusunda başlatacak. Henüz kılavuz açıklanmadı ancak geçtiğimiz yıl ilk dönem kayıtları 28 Ağustos – 22 Eylül tarihleri arasında alınmıştı.

YENİ KILAVUZ YAYINLANDI MI?

AÖL kayıt takvimi ve başvuru sürecine ilişkin detaylar, MEB tarafından hazırlanacak Kayıt Yenileme ve Yeni Kayıt Kılavuzu ile netleşecek. Şu anda 2025-2026 dönemine ait kılavuz yayınlanmadı.

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

Açık lisede öğrenimine devam eden öğrenciler için kayıt yenileme zorunlu. Bu işlem yapılmadığında öğrenciler sınavlara giremiyor. Kayıt yenileme işlemleri, e-Okul sistemi üzerinden ilgili okullardan ya da MEB tarafından duyurulan resmi kanallardan gerçekleştiriliyor.

YENİ KAYIT BAŞVURULARI

Açık öğretim lisesine ilk kez kayıt olacak öğrenciler, kimlik belgeleriyle birlikte Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla başvurularını yapacak. Ayrıca, sınav ücretini yatırmak da kayıt sürecinin tamamlanabilmesi için şart.

AÖL SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

2025-2026 dönemi için sınav ücretleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl yeni kayıt ve kayıt yenileme ücreti 400 TL olarak belirlenmişti. Bu yıl için net rakam, kılavuz yayınlandığında belli olacak.

EK DERS VE SONUÇLAR

Açık Lise öğrencileri, 1 Eylül 2025 itibarıyla sonuçlarını aolweb.meb.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle öğrenebiliyor. Böylece hem ek ders hem de sınav sonuç bilgilerine erişim sağlanıyor.

Geri