24 yıllık hasret sona erdi: Cazorla liderliğinde Real Oviedo La Liga’da!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Levante ve Elche’nin ardından La Liga bileti alan üçüncü ve son takım, play-off finalinde belli oldu. Finalin ikinci ayağında Real Oviedo ile Mirandes karşı karşıya geldi. İlk maçı 1-0 kazanan Mirandes, rövanşa avantajlı başladı. Ancak Real Oviedo’nun deneyimli yıldızı Santi Cazorla, 39. dakikada penaltıdan kaydettiği golle takımını öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. Ev sahibi ekip, 52. dakikada Ilyas Chaira'nın attığı golle farkı ikiye çıkardı. Mirandes, 74. dakikada Sergio Postigo’nun golüyle umutlandı ve skor 2-1’e geldi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç uzatmalara gitti. Uzatma bölümünde 103. dakikada Francisco Portillo Soler’in fileleri havalandırmasıyla Real Oviedo yeniden farkı ikiye çıkardı. 119. dakikada David Costas kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Ancak skor değişmedi ve mücadele 3-1 sona erdi. Bu sonuçla Real Oviedo, 24 yıl sonra La Liga’ya yükselmenin mutluluğunu yaşadı. 24 yıl sonra zirveye dönüş 2000-2001 sezonunda La Liga’da son kez boy gösteren ve o sezonu 18. sırada tamamlayarak küme düşen Real Oviedo, uzun yıllar alt liglerde mücadele etmişti. Aradan geçen çeyrek asra yakın sürede hem sportif hem mali sıkıntılarla boğuşan Oviedo, bu sezon gösterdiği performansla taraftarına yeniden La Liga coşkusu yaşattı. Santi Cazorla’dan kulübüne büyük vefa İspanyol futbolunun unutulmaz isimlerinden Santi Cazorla, altyapısından yetiştiği Real Oviedo’ya 2023 yılında geri dönmüştü. "Neyse ki başarılı bir kariyerim oldu, istediğim son şey kulübüm için bir yük olmaktı. Bu koşullardan memnunum, bedavaya oynarım ama kurallara uymak zorundayız. Çocukken oynamayı hayal ettiğim Oviedo'ya geri dönmek uzun zamandır aklımdaydı. Şimdi geri döndüm ve elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum" diyen Cazorla, performansının yanı sıra duruşuyla da alkış topladı. Kulübün teklif ettiği maaşı kabul etmeyen Cazorla, La Liga kuralları gereği minimum ödeme olan 90 bin Euro’yu almak zorunda kaldı. Ayrıca forma satış gelirinin %10’luk kısmı akademiye aktarıldı. Bu sezon 35 maçta forma giyen 40 yaşındaki deneyimli oyuncu, 5 gol atıp 5 asist yaparak takımının başarısına doğrudan katkı sağladı. Cazorla, yıllar sonra çıktığı yuvada, efsane olarak tarihe geçti. (Cumhuriyet)

Geri