A
Admin
Yönetici
Yönetici
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2025-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) kapsamında milli sporcu yerleştirme işlemleri için başvuruları açtı. Spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar, yükseköğretim programlarına yerleşmek için başvurularını gerçekleştirebilecek.
Başvurular bugün başladı ve 15 Eylül saat 23.59’a kadar devam edecek.
ÖSYM’ye posta veya elden teslim edilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Başvurular sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak. Adaylar, tercihlerini
adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile gerçekleştirecek.
Adaylar en fazla 8 tercih yapabilecek. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyenler, başvuru süresi içinde tercihlerini güncelleyebilecek.
Tercihlerle ilgili genel bilgiler, tercih edilebilecek yükseköğretim programları ve bu programların koşullarına ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşılabilecek. 2025-YKS spor dallarında üstün başarılı adaylar için kontenjan ve koşullar da ayrıca ilan edildi.
NTV
BAŞVURU SÜRESİ
Başvurular bugün başladı ve 15 Eylül saat 23.59’a kadar devam edecek.
BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?
ÖSYM’ye posta veya elden teslim edilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Başvurular sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak. Adaylar, tercihlerini
adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile gerçekleştirecek.
TERCİH SAYISI VE DEĞİŞİKLİK
Adaylar en fazla 8 tercih yapabilecek. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyenler, başvuru süresi içinde tercihlerini güncelleyebilecek.
TERCİH VE PROGRAM BİLGİLERİ
Tercihlerle ilgili genel bilgiler, tercih edilebilecek yükseköğretim programları ve bu programların koşullarına ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşılabilecek. 2025-YKS spor dallarında üstün başarılı adaylar için kontenjan ve koşullar da ayrıca ilan edildi.
NTV