A
Admin
Yönetici
Yönetici
2025-2026 eğitim-öğretim yılı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem yazılı sınavları Aralık ayında gerçekleştirilecek. Sınav, 81 il ve yurt dışında belirlenen sınav merkezlerinde yapılacak.
Açık Öğretim Ortaokulu sınavları 2 oturum, Açık Öğretim Liseleri sınavları ise 3 oturum hâlinde olacak. Her bir oturum için adaylara 100 dakika süre verilecek.
Sınav oturumları:
1. Oturum: 20 Aralık 2025, Cumartesi, 10.00
2. Oturum: 20 Aralık 2025, Cumartesi, 14.00
3. Oturum: 21 Aralık 2025, Pazar, 10.00
Adaylar sınava girişte aşağıdaki belgeleri yanlarında bulunduracak:
Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
Üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan geçerli kimliklerden biri:
Nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı
T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi
Geçerlik süresi devam eden pasaport
KKTC vatandaşları için KKTC kimlik kartı
Yazılı sınavda sorulan sorular ve cevap anahtarları, 24 Aralık 2025 tarihinde aşağıdaki adreslerden yayımlanacak:
Değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacak.
Sınav puanı şu formülle hesaplanacak: Puan = (Doğru cevap sayısı / Soru sayısı) x 100
Yanlış cevaplar puan hesaplamasında dikkate alınmayacak.
Puan, matematiksel olarak en yakın tam sayıya yuvarlanacak.
Özel durumlar:
Merkez Sınav Kurulu veya yargı mercileri tarafından iptal edilen sorular, değerlendirme dışında bırakılacak ve geçerli sorulara göre puanlama yeniden yapılacak.
Cevap anahtarında hata olması durumunda, Merkez Sınav Kurulu kararıyla doğru seçenekler dikkate alınarak puanlama yapılacak; soru iptal edilmeyecek.
NTV
Açık Öğretim Ortaokulu sınavları 2 oturum, Açık Öğretim Liseleri sınavları ise 3 oturum hâlinde olacak. Her bir oturum için adaylara 100 dakika süre verilecek.
Sınav oturumları:
1. Oturum: 20 Aralık 2025, Cumartesi, 10.00
2. Oturum: 20 Aralık 2025, Cumartesi, 14.00
3. Oturum: 21 Aralık 2025, Pazar, 10.00
SINAVA GİRİŞ BELGELERİ VE GEÇERLİ KİMLİKLER
Adaylar sınava girişte aşağıdaki belgeleri yanlarında bulunduracak:
Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
Üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan geçerli kimliklerden biri:
Nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı
T.C. kimlik numaralı sürücü belgesi
Geçerlik süresi devam eden pasaport
KKTC vatandaşları için KKTC kimlik kartı
SINAV SORULARI VE YAYIN TARİHİ
Yazılı sınavda sorulan sorular ve cevap anahtarları, 24 Aralık 2025 tarihinde aşağıdaki adreslerden yayımlanacak:
DEĞERLENDİRME VE PUAN HESAPLAMASI
Değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacak.
Sınav puanı şu formülle hesaplanacak: Puan = (Doğru cevap sayısı / Soru sayısı) x 100
Yanlış cevaplar puan hesaplamasında dikkate alınmayacak.
Puan, matematiksel olarak en yakın tam sayıya yuvarlanacak.
Özel durumlar:
Merkez Sınav Kurulu veya yargı mercileri tarafından iptal edilen sorular, değerlendirme dışında bırakılacak ve geçerli sorulara göre puanlama yeniden yapılacak.
Cevap anahtarında hata olması durumunda, Merkez Sınav Kurulu kararıyla doğru seçenekler dikkate alınarak puanlama yapılacak; soru iptal edilmeyecek.
NTV