15 yıllık bekleyiş bitti! Instagram nihayet iPad’e geldi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Instagram, 2010’da hayatımıza girdiğinden bu yana iPad kullanıcıları için resmi bir uygulama sunmamıştı. Artık bu sorun ortadan kalktı. Yeni uygulama, iPad’in geniş ekranına özel olarak tasarlandı ve kullanıcılar, doğrudan Reels akışı ile karşılaşıyor. Ayrıca gönderiler ve Reels’ler kronolojik sırayla görüntülenebiliyor; yani algoritmanın seçtiği içerik yerine en son paylaşılanlar öne çıkıyor.

Instagram 321313

GENİŞ EKRANIN AVANTAJI KULLANILDI

iPad sürümü, geniş ekranın avantajlarını en iyi şekilde kullanıyor. Videolar izlenirken yorumlar hemen yanında görünürken, özel mesaj kutusu ve sohbet penceresi yan yana açılabiliyor. Bu sayede kullanıcılar, hem içerik tüketebiliyor hem de mesajlaşmayı kolaylıkla yönetebiliyor.

META’NIN GECİKMEYEN ADIMI

Instagram CEO’su Adam Mosseri, 2022’de iPad’in küçük bir pazar olduğunu belirterek uygulamanın öncelik listesinde olmadığını açıklamıştı. Ancak yoğun kullanıcı talebi karşısında Meta, uygulamayı nihayet yayınlamak zorunda kaldı. Bu adım, özellikle içerik üreticileri ve sosyal medya yöneticileri için büyük önem taşıyor. iPad artık sadece bir tüketim aracı değil, video düzenleme, tasarım ve paylaşımda güçlü bir içerik üretim platformu hâline geliyor.

MİLLİYET

Geri