Yüz binler bekliyordu, tarih resmen duyuruldu! İşte 115. ÖGG sınav günü ve içeriği 2025

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından düzenlenen Özel Güvenlik 115. Temel Eğitim ve 91. Yenileme Eğitimi Sınavı için takvim netleşti. Silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi adaylarını yakından ilgilendiren sınav, Haziran ayının son pazar günü gerçekleştirilecek. ÖGG 115. Temel Eğitim Sınavı Ne Zaman? Resmi açıklamaya göre 115. dönem Temel Eğitim ve 91. dönem Yenileme Eğitimi kapsamında yapılacak olan ÖGG sınavı, 29 Haziran 2025 Pazar günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek. Sınav, Türkiye genelindeki belirlenen merkezlerde eş zamanlı olarak uygulanacak. Sınavda Adayları Neler Bekliyor? ÖGG sınavına katılacak adaylara, 100 adet çoktan seçmeli soru yöneltilecek. Her doğru cevap bir puan olarak değerlendirilecek ve sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecek. Başarılı sayılmak için adayların belirlenen baraj puanını geçmeleri gerekiyor. Kimler Katılabilir? 115.Temel Eğitim sınavı: İlk kez özel güvenlik görevlisi olmak isteyen adaylara yöneliktir. 116.Yenileme Eğitimi sınavı: Mevcut kimlik süresi dolmak üzere olan veya yenileme isteyen güvenlik görevlilerinin katılım sağladığı sınavdır. Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak? Sınav sonuçlarının sınav tarihinden yaklaşık 15-20 gün sonra Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’nın resmi internet adresinden ilan edilmesi bekleniyor. KAYNAK: MİLLİYET

Geri