A
Admin
Yönetici
Yönetici
Son dönemde yapay zekâ teknolojilerinin hızla ilerlemesiyle birlikte, YouTube’da yapay zekâ destekli videolar adeta mantar gibi çoğalmaya başladı. Gerçeğinden ayırt edilmesi güç, otomatik olarak seri üretilebilen bu videolar, içerik platformlarında yeni bir tartışma konusu yarattı. YouTube, bu gelişmelere karşı kullanıcı deneyimini korumak ve içerik kalitesini yükseltmek amacıyla para kazanma politikalarında önemli değişikliklere gitmeye hazırlanıyor. SERİ ÜRETİM VİDEOLARA “PARA KAZANMA” YASAĞI GELİYOR YouTube tarafından yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz 2025 tarihinden itibaren “seri üretim” ve “tekrarlayan” içeriklere sahip kanallar, YouTube İş Ortaklığı Programı’ndan çıkarılacak ve para kazanma hakları iptal edilecek. Ancak platformun kullandığı “mass produced and repetitive” (seri üretim ve tekrarlayan) tanımı detaylandırılmadığı için, sadece yapay zekâ videolarının mı yoksa yapay zekâ ile seslendirme yapılan veya orijinal içeriklerin yapay zekâyla değiştirilmiş versiyonlarının mı kapsam dahilinde olduğu net değil. YOUTUBE YETKİLİSİ POLİTİKALARIN SIKILAŞTIRILACAĞINI AÇIKLADI Bir YouTube yetkilisi, mevcut para kazanma politikalarının temel anlamda devam edeceğini ancak uygulanmasında daha sıkı denetimlerin olacağını belirtti. Platform, kullanıcılarından gelen artan tepkiler ve eleştiriler üzerine bu yönde adım atıyor. Bu durum, içerik üreticileri arasında tartışmalara neden oldu. TOPLULUKTA FARKLI GÖRÜŞLER YouTube’un yeni kararı, platformdaki topluluk içinde ikiye bölünmüş bir tartışma yaratıyor. Bir taraf, yapay zekâ tarafından seri şekilde üretilen ve kalitesizleşen videoların kaldırılmasının doğru bir adım olduğunu savunuyor. Diğer taraf ise bu uygulamanın küçük içerik üreticilerini zor durumda bırakacağını, gelirlerin büyük ve güçlü yapay zekâ destekli kanallara kayacağı endişesini dile getiriyor. Kaynak: donanımhaber