A
Admin
Yönetici
Yönetici
Kurslarda şehrin unutulmaya yüz tutmuş damak tatları kadın ve erkek kursiyerlere öğretiliyor. Çiğköfte, içli köfte, boranı, bamya aşı, firik pilavı ve şıllık tatlısı gibi birçok yöresel lezzetin yapımının öğretildiği eğitimler, gastronomi meraklıları için önemli bir fırsat sunuyor.
Kursta eğitim gören kursiyerler, edindikleri tecrübelerle kendi restoranlarını açmayı hedeflerken, bazıları da mevcut işyerlerindeki menülerini zenginleştirmeyi amaçlıyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Mutfak Müzesi ise haftanın altı günü ziyarete açık olup, tüm kursların ücretsiz olduğu belirtildi. Müze yetkilileri, amaçlarının şehrin gastronomi kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade etti.
İHA
Kursta eğitim gören kursiyerler, edindikleri tecrübelerle kendi restoranlarını açmayı hedeflerken, bazıları da mevcut işyerlerindeki menülerini zenginleştirmeyi amaçlıyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Mutfak Müzesi ise haftanın altı günü ziyarete açık olup, tüm kursların ücretsiz olduğu belirtildi. Müze yetkilileri, amaçlarının şehrin gastronomi kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade etti.
İHA