YKS, LGS, ALES’te görev alacaklar dikkat! Ücret listesi yayınlandı 2025

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2025 yılı için belirlenen sınav görevli ücretleri belli oldu. LGS, YKS, ALES ve DGS gibi geniş katılımlı sınavlarda görev alacak öğretmen ve eğitim personelinin alacağı ücretler netleşti. Salon başkanı, gözetmen, bina sorumlusu gibi görevlerde bulunan binlerce kişinin gözü bu rakamlardaydı. ÖSYM 2025 Sınav Görevli Ücretleri ÖSYM tarafından organize edilen sınavlarda görev alan personelin alacağı ücretler şöyle belirlendi: Bina Sınav Sorumlusu: 1.720 TL Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı: 1.521 TL Bina Yöneticisi: 1.384 TL Salon Başkanı: 1.338 TL Gözetmen: 1.223 TL Yedek Gözetmen: 1.070 TL MEB 2025 Görevli Ücretleri (LGS vb. için) MEB tarafından yürütülen sınavlarda görev alacak öğretmenlere ödenecek brüt ve net ücretler ise şu şekilde duyuruldu: Bina Sınav Sorumlusu: Brüt 3.037,67 TL / Net 2.558,96 TL Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı: Brüt 2.025,11 TL / Net 1.705,97 TL Bina Yöneticisi (Okul Müdürü): Brüt 1.923,86 TL / Net 1.620,68 TL Ek Gelir İmkanı Sunuyor Sınav dönemlerinde görev alan öğretmenler, hem eğitim sürecine katkıda bulunuyor hem de ek gelir elde ediyor. KAYNAK: GERÇEK GÜNDEM

Geri