Yengesini baltayla öldürürken ağabeyi de fenalaşarak öldü

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi 9'uncu Sokak'ta 14 Kasım 2022'de vahşet meydana geldi. Ali Rıza Topçu (76), ağabeyi Abdulmuttalip Topçu ile eşi Emine Topçu'nun yaşadığı 2 katlı villaya geldi. Ali Rıza Topçu ile yengesi Emine Topçu (73) arasında tartışma yaşandı. Tartışma esnasında Ali Rıza Topçu, eline geçirdiği balta ile yengesini başına vurarak katletti. Olayı gören ağabeyi Abdulmuttalip Topçu da bu sırada rahatsızlanıp, hayatını yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Ali Rıza Topçu, işlemlerinin ardından tutuklandı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede; sanık Topçu hakkında 'Kadını kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. ÖLDÜRMEK İÇİN VURMADIM Daha önceki duruşmada ağabeyinin hasta olduğunu dile getiren Topçu, "Ölmek üzereydi. Başında Kur'an okuyordum. Yengem, ağabeyim için 'bırak gebersin' dedi. Terbiyesiz kelimeler kullandı. Küfürler etti. Tartıştık. Eline bıçak aldı. Bu yüzden korktum. Ben de kendimi savunmak amacıyla elime nacak aldım. Başına denk geldi. Öldürmek için vurmadım" ifadelerini kullandı. Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 27 Temmuz 2023'te görülen davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, sanık Ali Rıza Topçu'yu, 'Kadını kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sonrasında sanık hakkında 'tahrik' indirimi uygulayarak cezasını 24 yıla düşürdü ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, Ali Rıza Topçu hakkında 'iyi hal' indirimi uygulamadı. Kaynak: Haber Merkezi

Geri