Yazık Oluyor Şehrin Yarınlarına

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Çifteler - Sakarbaşı’nda 2 senedir devam büyük bir sorun var. Su cenneti olarak bildiğimiz, şehrimizin ve bölgenin en değerli su kaynaklarının başında gelen Sakarbaşı ana göleti ve civarındaki havuzlarda garip ama neredeyse su kalmadı. Bunun türlü sebepleri var. İklim değişikliği nedeniyle beklenen yağışların gerçekleşmemesi bir etken. Lakin bölgede 2000’den fazla derin su kuyusu ile tarımsal sulama noktasında ciddi bir kaynak tüketildiğini çok iyi biliyoruz. Ayrıca konuya hakim pek çok kişinin belirttiği üzere mevcut gölet ve havuzlarında ciddi bir sızıntı kaçağı var. Başka bir deyişle kaynayan sudan daha fazla dışarıya sızan su var. Ve bu sebepler sadece bugünün gerekçeleri değil. Yaklaşık 2 senedir Çifteler can çekişiyor. Bir yandan turizm kaynağı olan, yüzme, dalma gibi aktivitelerle öne çıkan diğer yandan bölgede köyler içinde kullanma suyu kaynağı olan hatta Eskişehir’in yakın gelecekte karşılaşması muhtemel su sorununa derman olması için yaklaşık 60 km hat ile taşınması sık sık gündeme gelen bir yerden bahsediyoruz. İşte o yerde 2 senedir somut ve umut veren adım atılmaması normal mi? Yok, belediye temizlik yaparken su çekmiş, yok şu, yok bu gibi aslında çözüme faydası olmayacak gerekçelerle zaman geçirmenin sırası mı? Bazen bazı akademik incelemeler, suyun yeniden düzenleneceğine dair küçük sesli haberlere rastlıyoruz ama ne yazık ki bürokrasi bana göre çok yavaş işliyor. Su gibi önemli bir konuda harcanan zaman, suyun boşa akmasından çok daha büyük bir israf ve sorumsuzluk. Yetki, alanla ilgili tüm sorumluluk DSİ’ye ait. Ancak DSİ’de şu ana kadar kamuoyunu tatmin eden bir şeyler söylemedi, yapmadı. Yıllardır Cumhur ittifakının belediyesi olan ve Zehra Konakcı ile CHP yönetimine geçen belediyenin daha ilk yıldan itibaren DSİ ile böyle bir sorun yaşaması ise bana başka şeyler düşündürüyor. Zira kurumlar da bazen hükümet ve devlet arasındaki bağı karıştırıp, siyasi yaklaşımlar yürütebiliyor. Baba, amca, abla derken Aile boyu DSİ mensubu olan ve gücünü çok iyi bilen birisi olarak şu an ortaya konan tavıra o sebeple daha da üzülüyor ve şaşıyorum. Lütfen artık mazeret, yetki v.s. gibi bana göre sorunu çözmeyen bahaneleri bırakın. Çifteler Belediyesi ile el ele, hızlıca, süratle ve mevzuata falan bakmadan bu şehri rahatlatın. Cennet gibi bir alanı Cehenneme çevirmeyin! Lütfen

Geri