A
Admin
Yönetici
Yönetici
Kış aylarında genellikle daha az hareket edildiğini ve karbonhidrat tüketiminin arttığını söyleyen Diyetisyen Lalenur Balcı, bu durumun sindirim sistemini olumsuz etkilediğini ifade etti. Glutenin aşırı tüketiminin bağırsaklarda çeşitli sorunlara yol açabileceğini belirten Balcı, çölyak hastası ya da gluten hassasiyeti olan bireyler dışında da bu durumun sıkça görülebildiğine dikkat çekti. “Gluten, morfin benzeri etkiler gösteren bir protein grubu. Yedikçe daha çok yeme isteği uyandırıyor, bu da bağımlılık yaratıyor,” dedi. "En Az Bir Ay Glutensiz Beslenin" Balcı, yaz aylarında sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve vücudu arındırmak için en az bir ay süresince glutensiz ya da kısmen glutensiz bir beslenme modeli uygulanmasını önerdi. “Kulaktan dolma detoks listelerine güvenmek yerine, kişinin kendine uygun bir beslenme programı oluşturması gerekir. Gluteni azaltarak yapılacak bir beslenme değişikliği, zaten etkili bir detoks yerine geçer ve kilo kaybı da net şekilde gözlemlenir,” dedi. "Sıvı Tüketimi Hayati Önem Taşıyor" Sıcak yaz günlerinde vücudun çok fazla su kaybettiğine dikkat çeken Balcı, doğal ve el yapımı sıvıların tüketilmesinin önemine vurgu yaptı. “Sıcak ya da soğuk fark etmez; önemli olan, katkısız ve doğal sıvı karışımlarıyla vücudu desteklemektir,” diyerek sıvı ağırlıklı beslenmenin yaz aylarında ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.