Warken: Maske Raporu Komiteye Sunulacak

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Warken, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, “Raporu önümüzdeki oturum haftasında Bütçe Komitesi’ne sunma kararı aldım,” dedi. Bakanlık sözcüsüne göre, rapor toplantıdan önce komite üyelerine iletilecek. Bazı Kısımlar Karartılacak Ancak raporun tamamı kamuoyuna açık olmayacak. Warken, kişisel veriler ve ticari sırlar gerekçe gösterilerek bazı bölümlerin sansürleneceğini belirtti. Ayrıca federal çıkarlar ve devam eden hukuki süreçler nedeniyle de içeriğin bazı kısımlarının gizli tutulacağı açıklandı. Bakan, “Şeffaflığa olan ilgiyi anlıyorum. Raporu yarın yayınlamaktansa bugün yayımlamayı tercih ederim. Ama buna yasal olarak izin verilmiyor,” diyerek sınırlamaları savundu. Rapor yalnızca milletvekillerinin erişimine açık olacak ve kamuya açıklanmayacak. Spahn: Rapordan Haberim Bile Yoktu Pandeminin ilk dönemlerinde maske alımlarındaki usulsüzlük iddialarını inceleyen rapor, bağımsız araştırmacı Margaretha Sudhof tarafından hazırlandı. Raporun odak noktası, o dönem görevde olan Sağlık Bakanı Jens Spahn’ın bakanlığı döneminde yapılan pahalı alımlar. Spahn, rapordan haberdar edilmediğini ve sürece dahil olmadığını söyleyerek belgenin tam olarak yayımlanmasını destekledi. Warken ise, “Parlamento üyeleri eşit haklara sahip olmalı. Ancak Jens Spahn’ın da raporun bazı bölümlerini önceden görme talebini anlayışla karşılıyorum,” dedi. Pandemi Deneyimlerinden Ders Çıkarılacak Sağlık Bakanlığı, koronavirüs sürecindeki uygulamaları değerlendirmek ve olası bir yeni pandemi durumuna hazırlık yapmak amacıyla bir proje grubu kurdu. Warken’ın sözcüsü, bu tür incelemelerin gelecek için ders çıkarma açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Ancak kamuoyunun şeffaflık talebi sürerken, raporun yalnızca kısıtlı erişimle açıklanması muhalefet partilerinin eleştirilerine neden oldu. Yeşiller ve Sol Parti, belgenin sansürsüz olarak yayımlanmasını talep ediyor.

Geri