Vicdanları sızlatan görüntüler

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Dehşet görüntüleri ile uyandık sabaha.. Seçilmiş belediye başkanları, eski milletvekili, CHP Parti Meclisi Üyesi, belediye bürokratları. Emniyet güçleri arasında tek sıra dizili halde Emniyet’ten çıkarılmış adliyeye sevk ediliyor. İnanın unutulacak gibi değil. Bu insanlar; katil değil, savaş suçlusu değil... !2 Eylül 1980 darbesi günlerinde hatırlıyorum böylesi fotoğrafları.. Bir de 2 Dünya Savaşı’nı konu edinen filmlerden.. Ülkem adına çok ama çok üzüldüm. * O fotoğrafın en önünde ise 1996 yılından bu yana 30 yıldır tanıdığım bir insan var. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün. Kendisiyle röportajlar yaptım. Çok sayıda haberini yaptım. 1994 seçimleri dahil, tam 7 yerel seçimi üst üste kazanmış bir insan. Bunun altısını takip ettim. 31 yıldır belediye başkanı. 50 yıllık ta belediyeci. Kamuya 50 yıllık hizmet. * ‘Masum değiliz hiçbirimiz’ diyordu şarkısında Sezen Aksu. “100'de ısrar etme, 90 da olur. İnsan dediğinde noksan da olur. Sakın büyüklenme elde neler var. Bir ben varım deme, yoksan da olur.” demişti Sırrı Süreyya Önder. * Dr. Hasan Akgün. Kamuya 50 yıl hizmet etmiş. Ülkeyi Avrupa Birliği Yerel Yönetimler platformunda yıllarca temsil etmiş, hala temsil ediyor. Bunca yıl belediye birliklerinde görev almış. Kitaplar yazmış. 31 yıllık belediye başkanlığı sürecinde hemen heryıl Sayıştay denetçilerince denetlenmiş. Soruşturmalar geçirmiş. 50 yıl tutuklanmamış. Kabahati vardı-yoktu. Hatası vardı- yoktu. Suçu vardı -yoktu. Bunların hepsi bir yana. 65 yaşını aşmış.. 7 defa halkın oylarıyla seçilmiş. Bu insanı o fotoğrafla öyle kamuoyuna sunmak. Elbette diğerlerini de. Olacak şey mi? * İletişim Fakültesi birinci sınıf ilk hukuk derslerimizin birinde rahmetli Prof.Dr.Ümit Yaşar Doğanay, ‘İnsanların yaşaması için su ve ekmek ne kadar önemliyse toplumların da sağlıklı varlığını sürdürmesi için hukuk o kadar önemlidir’ demişti. Ve elbette vicdan. Vicdan insanı insan yapan en önemli değerdir. Vicdanı aldığında geriye insandan eser kalmaz. Ne yaparsak yapalım herşeyin başında yaptığımızı vicdanımız kabul etmelidir. Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi de başkasına asla layık görmemeliyiz. Herkese iyi bayramlar dilemek istiyorum. Yolunuz vicdanlı insanlara düşe..

Geri