A
Admin
Yönetici
Yönetici
Yabancıların sıklıkla kullandığı bir tabir var. Quality of Life kısaca QoL. Türkçeye çevirirsek yaşam kalitesi diyebiliriz. Yaşam kalitesini artıran detaylar, hayatımızda aslında çok önemli. Teknolojinin ilerlemesinde de amaç insanların yaşam kalitesini artıracak, hayatını kolaylaştıracak icatlar geliştirmek. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, yaptığı küçük dokunuşlarla Eskişehirlilerin yaşam kalitesini iyileştirmeye devam ediyor. Yıllardır diğer şehirlerde olan ve neden Eskişehir’de olmadığına bir türlü anlam veremediğim bir uygulama vardı. Tramvay duraklarında, tramvayın durağa varmasına ne kadar süre kaldığı yazmıyordu. Uygulama hayata geçtiğinden bu yana gerçekten hayatımı kolaylaştırdığını hissediyorum. Yine benzer bir uygulama daha otobüs duraklarında başlatıldı Büyükşehir Belediyesi tarafından. Vatandaşlar, artık herhangi bir uygulama indirmeden, yalnızca telefonlarının kamerasıyla duraklarda bulunan karekodu okutarak; bekledikleri otobüsün nerede olduğunu, ne zaman geleceğini ve hangi güzergâhta ilerlediğini anlık olarak öğrenebilecek. Vatandaş, bu uygulamalar sayesinde duraklarda vakit kaybetmiyor. Geç kalınmış olsa da Eskişehir’de de bu yaşamı kolaylaştıran uygulamaların başlatılması bence çok güzel. Dediğim gibi küçük dokunuşlar olsa da vatandaşın yaşamını bence oldukça kolaylaştırıyor. Yine hayatımızı çok kolaylaştıracak bir uygulama da su kartlarına online olarak bakiye yükleyebilmemiz olur. Bu konuda çalışmaların sürdüğü ancak sayaçların değişmesi gerektiği ve bunun da çok maliyetli olduğu yönünde bilgiler edindim. Zaten ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlara, daha büyük bir yük çıkarmamak adına bu konuda süreç biraz zor ilerliyor gibi duruyor. En azından bir ufak dokunuş daha olarak artık su kartlarına kredi kartı ile yükleme yapılabiliyor. İlerleyen süreçte online olarak su yükleme işlemi de gerçekleştirilirse tabii ki herkes çok daha memnun olur. Çünkü büyük bir vakit kaybı. Sabah uyandığında bir anda suların kesik olduğunu öğreniyorsun, giyin, evden çık, en yakın sumatike git, su yükle, eve geri gel, nereden baksanız 20-25 dakikalık bir süre kaybediliyor. O nedenle bir an önce bu kolaylığın da hayata geçmesi önemli. Elbette hepimizin beklediği büyük hizmetler var ama burada belki çok dikkate değer görmediğimiz bu ufak dokunuşların da aslında hayatımızı ne kadar kolaylaştırdığından bahsetmek istedim. Başkan Ünlüce de bunun farkında olacak ki, bu tarz hizmetlere de oldukça önem veriyor. Hizmetlerin devamını diliyorum, buradan da Başkan Ünlüce’ye bu dokunuşlar için teşekkür ediyorum.