A
Admin
Yönetici
Yönetici
Geçtiğimiz Ocak ayında 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan tutuklanan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yaklaşık 5 aydır Silivri'deki Marmara Cezaevi'ndeydi. 11 Haziran 2025 tarihinde hakim karşısına çıkan Özdağ'ın duruşması 17 Haziran 2025 (bugün) tarihine ertelenmişti. Bugün yeniden hakim karşısına çıkan Ümit Özdağ için tahliye kararı verildi. Cezaevinden tahliye olan Özdağ, aylar sonra yeniden kamera karşısına geçti ve ilk sözleri' Hiçbir suçum yokken beni 5 ay hücrede tuttular' oldu. ÜMİT ÖZDAĞ HAKKINDA TAHLİYE KARARI Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan yaklaşık 5 aydır cezaevinde tutuklu bulunuyordu. 6 günde 2 kez hakim karşısına çıkan Özdağ hakkında bugün tahliye kararı çıktı. 2 yıl 4 ay 3 gün hapis cezası verilen Ümit Özdağ'ın cezaevinde yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi. Cezaevinden tahliye olan Ümit Özdağ'ı çıkışta çok sayıda Zafer Partili karşıladı. Zafer Partililer, Özdağ'ın tahliyesini büyük bir sevinçle karşıladı. ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA Cezaevinden tahliye olan Ümit Özdağ, çıkışta kendisini bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hiçbir suçu olmadığını söyleyen Özdağ, 'Türk halkı vicdanında bu kararı onaylamamıştır. Ve hukukun nasıl düşman ceza hukuku şeklinde muhalefeti baskı altına almak için kullanıldığını burada hep birlikte yaşadık. Hiçbir suçum yokken beni 5 ay hücrede tuttular. Hiçbir suçumuz yok. Suçumuz olmadığına dair yüzlerce kanıt var. Suçumuz olduğuna dair hiçbir kanıt yok ama 5 ay sizi tek başınıza fiziksel güç kullanarak hapsediyorlar. Hiçbirimizin Anayasal ve yasal hakları güvence altında değil.' dedi. Cezaevinden çıktıktan sonra ilk yapmak istediği şeyin şükür namazı kılmak olduğunu ancak jandarmanın buna izin vermediğini iddia eden Ümit Özdağ, 'Jandarma izin vermedi, orada giderse herkes peşinden gelir denilmiş. Camide kalabalık olur diye engellediler. Neden itiraz ettiler anlamadım.' ifadelerini kullandı. Kaynak: Haber Merkezi