A
Admin
Yönetici
Yönetici
İtalya'da alınan yeni kararla birlikte artık liselerde cep telefonu kullanımı yasaklandı. Gelecek eğitim öğretim yılında liselerde öğrenciler artık ders ve okul saatleri içinde cep telefonu kullanamayacak. İtalya, ülke genelindeki liseleri kapsayacak olan bu genelgeyi yayımlarken yeni kuralın detayları da merak konusu oldu. İtalya Eğitim Bakanı tarafından imzalanan yeni genelge ile daha önce ilkokul öğrencileri için geçerli olan bu kural artık lise öğrencilerini de kapsayacak. LİSE ÖĞRENCİLERİNE CEP TELEFONU KULLANIMI YASAKLANIYOR İtalya'da gelecek eğitim öğretim yılında ilkokul öğrencilerinde olduğu gibi lise öğrencilerinde de cep telefonu kullanımı yasaklanıyor. İtalyan haber ajansı ANSA'dan aktarılan bilgilere göre, İtalya Eğitim Bakanı Valditara, yeni genelgeyi imzaladı ve bu genelge kapsamında derslerde ve genel okul saatleri içinde lise öğrencilerinin cep telefonu kullanması yasaklandı. Bu uygulama gelecek eğitim yılından itibaren geçerli olacak. BU MÜDAHALENİN ACİL GEREKLİ OLDUĞU VURGULANMIŞTI Alınan yeni kararla ilgili konuşan İtalya Eğitim Bakanı Valditara, bu müdahalenin artık acil göründüğünü söylemişti. Akıllı telefonların aşırı ya da yanlış kullanımının ergenlerin sağlığı, refahı ve okul performansı üzerindeki olumsuz etkileri göz önünde alındığında ertelenemeyeceğini belirten Valditara, araştırmalara göre 'Endişe verici eğitimlerle mücadele edecek politikaların gerekliliğini ortaya koyduğunu' da ekledi. İtalya'da daha önce 2024 yılının Temmuz ayında çıkarılan genelge ile 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere ilkokuldan ortaokula kadar cep telefonlarının okullarda ve sınıflarda kullanılması yasaklanmıştı. Kaynak: Haber Merkezi