A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), Aliağa Kimya İhtisas Karma OSB ve Menemen Plastik İhtisas OSB, 12 Haziran’da önemli bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. İlk etapta kendi gündemlerini ayrı ayrı değerlendiren OSB yönetimleri, daha sonra ortak oturumda bir araya gelerek bilgi paylaşımı ve iş birliği üzerine kapsamlı görüşmeler yaptı. Bölgesel Kalkınma ve İş Birliği Vurgusu Toplantıda her OSB, yürüttüğü projeler ve bölgesel gelişmeler hakkında bilgi verdi. Altyapı yatırımları, enerji maliyetleri, çevre düzenlemeleri ve mesleki eğitim konularında ortak çözüm önerileri masaya yatırıldı. OSB başkanları, birlikte hareket etmenin rekabet gücünü artıracağına ve bölgesel kalkınmaya önemli katkı sağlayacağına dikkat çekti. Menemen Plastik OSB: Hızlı Büyüyen İhtisas Bölgesi Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, 2002’de plastik sektörüne hizmet etmek amacıyla kurulan OSB’nin kısa sürede yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını belirtti. 41 parselden oluşan OSB’nin, koruma alanındaki değişikliklerle yeni parseller kazanmayı hedeflediğini dile getirdi. Altyapı süreçlerinde diğer OSB’lerden örnek alarak hızla büyüdüklerinin altını çizdi. Aliağa OSB’nin Sürdürülebilir Yatırımları ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, 2016’da devraldıkları Aliağa OSB’yi borçlarından arındırıp altyapıya yoğun yatırım yaptıklarını anlattı. Arıtma tesisi, rüzgar enerji santrali, SCADA sistemi ve Türkiye’de tünel kazısıyla yapılan tek OSB gibi önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Tezcan, İAOSB’nin deneyimlerinden faydalanmanın bölgeyi Türkiye’nin en iyi OSB’lerinden biri yapma yolunda etkili olduğunu vurguladı. İAOSB’nin Kurumsal Yapıları ve Devam Eden Yatırımları İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, sanayiciler arasındaki iletişimi güçlendirmek için Yüksek İstişare Kurulu, Kadınlar Kulübü ve Genç Sanayiciler Kulübü olmak üzere üç sosyal yapıyı hayata geçirdiklerini ifade etti. Ayrıca, yeni itfaiye binası, EBSO binasının açılışı, anaokulu yatırımı, iş ve ticaret merkezi projesi gibi önemli yatırımların devam ettiğini açıkladı. Ortak İstişare Toplantılarıyla Kurumsal Dayanışma Güçleniyor İAOSB’nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu ortak istişare programı, farklı OSB’lerin aynı masa etrafında buluşarak deneyimlerini paylaşmasına ve ortak çözümler üretmesine olanak sağladı. Bölgede sürdürülebilir sanayinin gelişimi için iş birliği kültürünün güçlenmesi hedefleniyor. Toplantı, karşılıklı teşekkür ve iyi dileklerle son buldu. Bülten