Tugay’dan iş insanlarına sitem... İzmir üzerinden zengin ol ama İzmir'e 5 kuruş verme!

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Hale YILDIRIM / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bazı iş insanlarına sert sitemde bulundu. Tugay, herkesin İzmir için elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, “İzmir’de öylesine kanıksanmış bir durum var ki. Dünyanın her yerinde şehri şehir yapan, onu özel yapan etkinliklere tüm şehir destek olur. Herkesin katkısı vardır. Hangi firma olduğunu söylemeyeceğim ancak randevu dahi vermemişler. Böyle olursa fuar nasıl canlı kalacak. Buradaki o heyecansızlık ve belediyeye sorumluluk atmaya dönüşemez” dedi.

Tugay açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“BELEDİYE İZMİR’İN”

Belediye ne bu şehrin, ne benim ne diğer arkadaşlarımızın, İzmir’in. Belediyenin sıkıntısı varsa ona da sahip çıkmalılar, dışarıdan eleştirmekle olmaz, bu sorunun çözümü için biz ne yapabiliriz diye birinin konuşması lazım. 5 yılda bir adamı seç, o da sihirli değnekle dokunsun olmaz. Toplumla, toplumun dinamikleriyle birlikte yönetim olur. Ben toplumun dinamiğiyim, ben senden bir şey talep ettiğimde yap ama benden bir şey istemez. Bu anlayışı değiştirmesi lazım herkesin.

“İZMİR ÜZERİNDEN ZENGİN OL AMA İZMİR’E 5 KURUŞ VERME”

Ben üreteyim, İzmir üzerinden zengin olayım ama İzmir’e 5 kuruş vermeyeyim olmaz. Bu İzmir’i sevmek değildir. Biz burada çalışıyoruz, siz ne yapıyorsunuz, sadece kendi işletmenize daha fazla kazandırmak için çalışıyorsanız yetmiyor, bu şehir için de bir şeyler yapmalısınız Kütüphane, huzur evi yapalım diyoruz, önce tamam diyorlar, sonra vazgeçtik diyorlar. Antik tiyatro var 20 bin kişilik, Bakanlık zaten para vermiyor. İzmir’de 7 tane antik tiyatro var, şehrin her yeri tarihi eserle dolu. Bunları alın İngiltere, Fransa, Almanya’ya verin havalara uçarlar, Türkiye’den bir şey çalmalarına gerek kalmaz, Türkiye’de her şeyi gün yüzüne çıkartırlar.

“KRAL ÇIPLAK’ DEDİKÇE BİR ŞEYLER DEĞİŞECEK”

Bergama var Efes var onları söylemiyorum. Biz ne yapıyoruz. Bekliyoruz Kültür Bakanlığı para versin. Bakanlık 5 kuruş vermiyor. Belediye destek oluyor. Yetiyor mu yetmiyor. Bu şehrin duyarlı insanları sahip çıkmıyor. Belediyeyi eleştir bakanlığı eleştir olmaz öyle şey. Siz de destek olmak zorundasınız. Bu şekilde olmaz. Ben inanıyorum biz bunları konuştukça ve kral çıplak dedikçe bir şeyleri değiştireceğiz. Belediye olarak biz en ağır eleştiriler yapıyoruz. İnsanların da o eleştiriyi yapması lazım. Siz ne yapıyorsunuz?

Geri