Türk hackerlar İsrail Savunma Bakanı’nı canlı yayında tehdit etti!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Türk bir hacker grubu, İsrail Savunma Bakanı Israel Katz’ın kişisel cep telefonu numarasını sosyal medya üzerinden yayımladı. İsrail basınından Yedioth News’in aktardığına göre, hackerlar, Katz’ı görüntülü arayarak hakaret içeren ifadeler kullandı ve bu anların ekran görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaştı.

GÖRÜNTÜLÜ ARAMAYA YANIT VERDİ

Söz konusu aramaya kısa bir süre yanıt verdiği belirtilen Katz’ın, bağlantıyı hızla sonlandırdığı bildirildi. Görüntülü görüşmeden alınan ekran görüntüleri sosyal medya platformlarında hızla yayılırken, olay uluslararası basının da dikkatini çekti.

12-154

“BEN EMİR VERMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Israel Katz, saldırının ardından kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Dünyanın çeşitli ülkelerinden örgütlü İslamcı-cihatçı çeteler, gizlilik derecesi olmayan sivil telefonumu arayarak nefret dolu mesajlar ve tehditler bırakıyor. Onlar beni arayıp tehdit etmeye devam edecek, ben de onların terör örgütü liderlerinin ortadan kaldırılmasını emretmeye devam edeceğim.”

HEDEFTEKİ DİĞER İSİMLER

Hacker grubu, yalnızca Katz ile sınırlı kalmadı. İlerleyen saatlerde İsrail Meclis (Knesset) Başkanı Amir Ohana ve İç Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir’in telefon numaralarını da sosyal medyada ifşa etti.

GÜVENLİK ENDİŞELERİ ARTABİLİR

Olayın ardından İsrail’de üst düzey yetkililerin kişisel bilgilerinin sızdırılması, güvenlik açıklarına yönelik soru işaretlerini artırdı. Yetkililerden konuyla ilgili ek açıklama henüz yapılmadı.

GERÇEK GÜNDEM

Geri