TTSO Meclisinde turizm alarmı: “Tek pazar yetmez, farklı rotalara açılmalıyız”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Turizmde farklı pazar arayışı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) Haziran ayı olağan meclis toplantısında turizm sektörü masaya yatırıldı. Meclis Üyesi Barış Çuvalcı, Körfez ülkelerine bağımlı kalmanın risklerine dikkat çekerek, “En ufak bir sorunda rotalarını değiştiriyorlar. Farklı pazarlar bulmalıyız. Pakistan, Hindistan, Çin ve Ortodoks din turizmi gibi farklı destinasyonlara odaklanmalıyız,” dedi. “Turizmde tek pazara bağlı kalmak tehlikeli” Çuvalcı konuşmasında, Körfez pazarına aşırı odaklanmanın sektörü savunmasız bıraktığını vurgulayarak, “Şehrimizin turizm envanteri çıkarılmalı. Hangi ülke hangi motivasyonla seyahat ediyor, bunlar tespit edilmeli ve ona göre tanıtım yapılmalı,” ifadelerini kullandı. “Turizmde kayıt dışılık arttı” Turizm sektöründe kayıt dışı çalışmanın yaygınlaştığını dile getiren Çuvalcı, “Gerçek turizmci yılın 50-60 gününü bekliyor. Kayıp-kaçak ve mesleksizler yüzünden sektör zora düşüyor. Buna acil çözüm bulunmalı,” diye konuştu. “Turizm plakası Trabzon’a seviye atlatır” Turizm taşımacılığı için plaka uygulamasını da gündeme getiren Çuvalcı, “2,5-3 yıldır bunun için mücadele ediyorum. Belediyemizle toplantılar yaptık. Turist taşıyan araçların plaka sistemi ile tanınması hizmet kalitesini artıracaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’ten bu konuda adım bekliyoruz,” dedi. Teşvik sistemi Trabzon’a zarar veriyor Toplantıda konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ise Trabzon’un 3. bölge teşvik kapsamına alınmasına tepki göstererek, “Bu durum Trabzon’a yatırım gelmesini engelliyor. Giresun ve Ordu 5. bölgedeyken, Trabzon’un 3. bölgede kalması kabul edilemez. Bu şehrimize ekonomik zarar verir,” ifadelerini kullandı.

Geri