Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’dan Gerçekçi Açıklamalar: “Borcu 2 Milyar TL'nin Altına İndirmek İstiyoruz”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
“Çok Zor Bir Süreçten Geçiyoruz” Geride kalan sezon 13+4 oyuncu transferine rağmen ligde zirve yarışına çok erken havlu atan, Ziraat Türkiye Kupası finalinde kupayı kaybeden Trabzonspor, yeni sezon için kadrosunu güçlendirme adına girişimlerini sürdürüyor. Ancak ekonomik sorunlardan ötürü Bordo-Mavili ekip bu kez çok daha temkinli hareket etmeye çalışıyor. Başkan Ertuğrul Doğan, çok zor bir süreçten geçtiklerini, bankalar birliğinden çıkmalarına rağmen vergilerden kaynaklı gelirleri kullanamadıklarından bahsetti. Sermaye artırımıyla ilgili yaptıkları başvurudan çıkacak sonuçla gelecek olan parayla vergi ödemelerinin ardından biraz daha rahat bir sürece gireceklerini belirten Başkan Doğan, borcu 2 Milyar TL seviyelerine indirmek istediklerini söyledi. Öncelikli hedeflerinin kulübün geleceğini garanti altına almak olduğuna değinen Başkan Doğan şunlara değindi; “Camiamız Gerçeği Kabul Etmeli” “Rakiplerle yarışacak kadroyu kurmayı en çok ben istiyorum, benim kadar isteyen olamaz. Ama Trabzonspor’un bir gerçeği var ve bu gerçeğe göre hareket ediyoruz. Bu borçları kontrol altına aldıktan sonra her Trabzonspor Başkanının aklında olduğu gibi benim de hedefimde sadece zirve var. Ama birinin de bu işleri yapması gerekiyor. Bu gerçeği de camianın kabul edip gerçeğin üzerine gitmesi gerekiyor. Biz bunun üzerine gittik ve gitmeye devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki dönemde borcu 2 Milyar TL seviyesinin de altına indirmek istiyoruz. Rakiplerimizin de borçlarını takip ediyorsunuzdur. 17, 18, 19 Milyar TL’ler konuşuluyor. Bunların yıllık faizlerini de düşünün. Biz bu hamleleri yapmasaydık, bu hamleler yerine transfer işine girseydik biz de aynı senaryoları yaşamış olacaktık. Camiamıza bu sıkıntıları yaşatmamak için belli şeyleri göğüslemek durumunda kaldık.”

Geri