A
Admin
Yönetici
Yönetici
Trabzon Sanatevi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 15’incisi düzenlenen Uluslararası Sanat Günleri, dopdolu bir programla sona erdi. Kentin kültür ve sanat hayatına önemli katkı sunan etkinlikler, tiyatrodan söyleşilere, konserlerden sergilere kadar geniş bir yelpazede sanatseverleri bir araya getirdi. Final gününde ise Trabzon Sanatevi Salon Garaj’da oyuncu Bülent İnal’ın katıldığı söyleşi ve KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde Ayfer Er’in seslendirdiği Zeki Müren şarkıları damga vurdu. Bülent İnal: “Kurşun Yarası bu serüvenin başlangıcı oldu” Televizyon kariyerine “Mahallenin Muhtarları” dizisinde kısa rollerle başlayan, “Kurşun Yarası” ile çıkış yakalayan ve “Payitaht Abdülhamit” dizisiyle büyük kitlelere ulaşan oyuncu Bülent İnal, Serkan Türk moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide Trabzonlu sanatseverlerle buluştu. İnal, en çok etkilendiği rollerden birinin “Kurşun Yarası”ndaki kaymakam Cemal olduğunu belirterek, “Bu serüvene başlangıcım o rol oldu. Severek oynadım. Ardından gelen Ihlamurlar Altında, Tatar Ramazan, Payitaht, Mevlana gibi yapımlar da beni etkiledi” dedi. “İhracatın geldiği nokta şaşırtıcı” Türkiye’nin televizyon dizisi ihracatında ABD’den sonra ikinci sırada olduğunu vurgulayan İnal, “Ihlamurlar Altında ve Gümüş dizileriyle yurt dışı pazarı açıldı. Bu noktaya gelineceğini kimse beklemiyordu. Telif hakları konusunda düzenlemeler yapılmalı, bunun için girişimler sürüyor” ifadelerini kullandı. Dizi sürelerinin giderek uzadığına dikkat çeken oyuncu, “Eskiden bir yönetmen ve bir senarist olurdu. Şimdi 2-3 yönetmenle, birkaç senaristle çalışılıyor. Süreler uzun, üretim zorlaşıyor” dedi. Zeki Müren şarkılarıyla nostaljik kapanış Sanat günlerinin kapanışı ise TRT İstanbul Radyosu Türk Sanat Müziği Sanatçısı Ayfer Er’in seslendirdiği Zeki Müren şarkılarıyla gerçekleşti. KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konserde sanatseverler duygusal anlar yaşadı. Etkinlik sonunda Bülent İnal’a teşekkür plaketi takdim edilirken, sanat dolu hafta boyunca Trabzon adeta kültürle nefes aldı.