Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden:

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1-
31/10/2011 tarihli ve 28101 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 5- (1) Üniversiteye kesin kaydını yaptıran öğrencilere öğrenci kimlik kartı verilir. Mezun olan veya kaydı silinen öğrenciden öğrenci kimlik kartı geri alınır.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

“MADDE 6- (1) Katkı payı ve öğrenim ücretleri ile ilgili 2547 sayılı Kanunun 46 ncı maddesi ve ilgili yıla ait Cumhurbaşkanı kararı hükümleri uygulanır.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinin ikinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Öğretim elemanı devam çizelgelerini arşivlenmek üzere her yarıyıl sonunda bölüme teslim eder.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin onuncu fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 28- (1) Notlar 100 üzerinden verilir. Dönem içi değerlendirmesi en az bir ara sınav, yarıyıl sonu/yılsonu değerlendirmesi ise yarıyıl sonu/yılsonu/bütünleme sınavından oluşabileceği gibi çoklu değerlendirme yöntemi de kullanılabilir.

(2) Çoklu değerlendirme yönteminin kullanılması durumunda; dönem içi değerlendirmesinde en az bir ara sınav olmak üzere sınav, ödev, uygulama, laboratuvar, proje, arazi çalışması, öğrenci ürün dosyası gibi yöntemler kullanılabilir.

(3) Dönem içi ölçme ve değerlendirme yöntemlerinin ve/veya yarıyıl sonu/yılsonu/bütünleme sınavlarının ders başarı notu hesabına hangi oranda etki edeceği ilgili öğretim elemanının/elemanlarının önerisi ve ilgili kurulun onayı ile belirlenir ve eğitim-öğretim başlamadan önce öğrenciye duyurulur.”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin üçüncü fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Bir dersin başarı notu, dönem içi değerlendirmesinin %40’ı ile dönem sonu değerlendirmesinin %60’ı toplanarak hesaplanır. Bir dersten başarılı olabilmek için başarı notunun en az 60 olması gerekir. Ancak yarıyıl sonu/yılsonu sınavından veya bütünleme sınavından alınan notun en az 50 olması gerekir. Bütünleme sınavına girmeyen öğrencinin yarıyıl sonu/yılsonu sınavı geçerlidir. Başarı notunun kesirli çıkması halinde notun buçuk ve üzeri bir üste, daha küçükleri ise alt tam sayıya tamamlanır.”

“b) Sınavlara girmeyen öğrencilere, dönem/yıl içindeki çalışmalarına bakılmaksızın GR notu verilir.”

MADDE 7- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8- Bu Yönetmelik hükümlerini Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü yürütür.

Geri