A
Admin
Yönetici
Yönetici
Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren Türkçe Öğretim Birimi (TÖBİR), 2024-2025 eğitim dönemini tamamlayan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşen törende duygu dolu anlar yaşandı. “Türkçe ile birlikte kardeşliği de öğrendiniz” Törende konuşan Enstitü Müdürü Prof. Dr. Abdullah Temizkan, öğrencilere seslenerek, “Sizler sadece bir dili değil, o dilin taşıdığı kültürü, tarihi ve kardeşliği de öğrendiniz. TÖBİR ailesi olarak gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. “TÖBİR, Türkiye’nin en iyi dil merkezlerinden biri” TÖBİR Sorumlu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. M. Fatih Sansar da yaptığı konuşmada, “Burada aldığınız eğitimi sadece sınıflarda değil, hayatın içinde de deneyimlediniz. Artık sizler bizim kültür elçilerimizsiniz” dedi. Öğrencilerden Anlamlı Mesajlar Tören, öğrencilerin duygu ve düşüncelerini dile getirdiği anlarla daha da anlam kazandı. Kırgızistan’dan Arujan Toktarberk, “TÖBİR sayesinde dünyanın dört bir yanından dostlar edindik” derken, Gürcistan’dan Tamar Natchkebia, “Türkiye’nin kültürüne ve sıcaklığına hayran kaldım” ifadelerini kullandı. Çad’dan Mahamat Hadja Amne ise, “Türkçeyle birlikte bir aile kazandım” diyerek duygularını paylaştı. Müzik, Şiir ve Alkışlarla Dolu Bir Gün Programda öğrenciler şiirler okudu, şarkılar seslendirdi. Sunuculuğunu Akejan Amirjan ve Karagöz Sansyzbayeva’nın üstlendiği etkinlikte, Ayana Azımkulova’nın şiiri ve Ultu Nuran ile Fatima Kydyrsikhova’nın müzik performansları alkış topladı. Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi Törende dönem birincisi Gürcistan’dan Gvantsa Gharibashvili, ikincisi Tamar Tamuna Natchkebia ve üçüncüsü Türkmenistan’dan Dursun Reyimgulyyeva oldu. Hediyelerini Prof. Dr. Temizkan’ın elinden alan öğrenciler büyük gurur yaşadı. “Yabancı Geldik, Kardeş Gidiyoruz” Törenin sonunda öğrenciler sahneye çıkarak eğitmenlerine çiçek takdim etti. Hep bir ağızdan söyledikleri “Teşekkür ederiz TÖBİR!” sözleri salonda alkışlarla karşılandı. Etkinlik, “Yabancı olarak geldik, kardeş olarak gidiyoruz” cümlesiyle hafızalara kazındı. Bülten