Tire OSB’ye müjde! Yeni itfaiye istasyonu geliyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sanayi bölgelerinde olası yangınlara ve afetlere daha hızlı müdahale edebilmek amacıyla yeni bir adım attı. Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSBİ) itfaiye istasyonu kurulması için çalışma başlatıldı. Başkan Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde atılan bu adım, bölgedeki sanayi kuruluşları için önemli bir güvenlik yatırımı olarak değerlendiriliyor. Başkan Tugay: “Yangınlar Hepimizi Derinden Üzer” İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Tire OSB’de düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, sanayi tesislerinde yaşanabilecek olası yangınların sadece işletmeleri değil tüm toplumu etkilediğini belirtti. Tugay, “Bir fabrikada meydana gelebilecek zarar hepimizin yüreğini burkar. Bu nedenle, bu istasyonları sanayicilerle birlikte kurmak ve altyapıyı güçlendirmek bizim için hayati önemde” ifadelerini kullandı. TOSBİ’de Yeni Bir Dönem Başlıyor Tire OSB’ye itfaiye grubu kurulması için imzalanan protokol, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sanayiciler arasında iş birliğini resmileştirdi. Protokole İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler ve Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş imza attı. Törende ayrıca Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu ve iş dünyasından temsilciler de hazır bulundu. İtfaiye binasının inşası TOSBİ tarafından üstlenilirken, araç ve personel desteği İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacak. Başkan Tugay’dan Sanayicilere Teşekkür Tire’nin mesleki ve ekonomik açıdan önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Başkan Tugay, “Bu güzel ilçemize hizmet edebilmek benim için bir onur. TOSBİ gibi vizyoner ve başarılı sanayicilerin bulunduğu bir bölgede böyle bir iş birliği içinde olmak mutluluk verici. Hep birlikte daha güvenli bir sanayi ortamı inşa edeceğiz” dedi. İtfaiye Teşkilatı Güçleniyor Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye teşkilatını güçlendirmek için yeni araç alımları ve personel takviyesi gibi adımlar attığını ifade eden Tugay, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde açılan modern itfaiye tesisi gibi bir yapının TOSBİ’de de kurulacağına inandığını söyledi. Sanayicilerden ve Yerel Yönetimden Destek TOSBİ Müteşebbis Heyeti Başkanı Metin Akdaş, düzenli gelişen ve yatırımcılar için cazip bir bölge olduklarını vurgulayarak, yeni istasyonun bölge için hayati bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu ise ilçenin yangın riski taşıyan bölgeler arasında yer aldığına dikkat çekerek, “Hazırlanan bu proje ile önemli bir açığı kapatacağız. Yapım sürecinin tamamlanmasının ardından açılışta hep birlikte olmayı umut ediyorum” şeklinde konuştu. Bölgesel Yayılım Devam Ediyor İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce de Menderes İTOB, Pancar, Kemalpaşa KOSBİ, Aliağa ALOSBİ ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi gibi önemli sanayi bölgelerine itfaiye istasyonları kazandırmıştı. TOSBİ’de kurulacak olan yeni istasyon ise sadece sanayi alanına değil, aynı zamanda Tire ilçe merkezine de hizmet verecek. Yangınlara Karşı Ortak Güç İzmir’in dört bir yanında afetlere karşı refleksleri daha da güçlendirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, sanayicilerle birlikte oluşturduğu bu istasyonlarla hem can hem mal güvenliğini koruma konusunda önemli bir rol üstleniyor. TOSBİ İtfaiye İstasyonu da bu ortak vizyonun son halkası olarak bölgeye nefes olacak. Bülten

Geri