A
Admin
Yönetici
Yönetici
Konya’nın Akşehir ilçesinde uzun süredir kayıp olarak aranan 62 yaşındaki Mehmet Tural cinayeti, Türkiye’yi sarsan bir televizyon yayını sırasında aydınlandı. 1 Nisan'da ortadan kaybolan ve Nasreddin Hoca kostümüyle düğünlerde sahneye çıkan Tural’ın akıbeti, ailesinin başvurduğu televizyon programıyla netleşti. Tural'ın ailesi kayıp başvurusunda bulunurken, bir yandan da annesi Melahat Tural televizyon programına çıkarak yardım istedi. Olay, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nin de dahil olduğu kapsamlı bir soruşturmayla derinleştirildi. Cinayet itirafı canlı yayında geldi Televizyon programına katılan ve Tural’ın kaybolduğu gün onunla son temasta olan Kenan Yılmaz, ilk başta masum olduğunu savundu. Ancak günler süren yayınların ardından bugün canlı yayında cinayeti itiraf etti. Yılmaz, Tural’ın kendisine yardım istediğini, tartışma esnasında elindeki tabancanın patladığını ve Tural’ın uçuruma yuvarlandığını söyledi. Kafatası ve kemik parçaları bulundu Yılmaz’ın ifadesi üzerine harekete geçen ekipler, olay yerinde mermi isabetli bir kafatası ile vahşi hayvanlarca parçalandığı tahmin edilen kemik kalıntılarına ulaştı. Tüm bulgular kriminal laboratuvara gönderildi. Olay yerinde keşif yaptı İtirafın ardından İstanbul’dan Konya’ya getirilen Kenan Yılmaz, polis ve jandarma ekipleri eşliğinde olayın yaşandığı noktada yer keşfi yaptı. Zanlı, olay anını adım adım anlattıktan sonra Akşehir Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.