A
Admin
Yönetici
Yönetici
Mobil Dünya Kongresi’nde temelleri atılan iş birliği, Türkiye’nin 5G dönüşüm sürecine hız katacak. Turkcell ve Samsung, 5G teknolojisinin yaygınlaşması için güçlerini bir kez daha birleştirerek, ülkemizde üretilecek 100 bin adet 5G uyumlu akıllı telefonu kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Turkcell’e özel olarak geliştirilecek 5G destekli Galaxy A26 model akıllı telefonlar, Samsung’un Tekirdağ Çerkezköy’deki tesislerinde üretilecek. Cihazlar, Turkcell’in yerli dijital uygulamaları yüklü halde kullanıcılarla buluşacak. Bu sayede hem yerli üretim desteklenecek hem de 5G teknolojisi daha fazla kişi için erişilebilir hale gelecek. Yerli üretim, yerli yazılımla buluşuyor Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, bu stratejik iş birliğini “5G’yi herkes için ulaşılabilir kılma hedefinin bir parçası” olarak nitelendirdi. 100 bin cihazın Türkiye’de üretilmesinin yalnızca bir başlangıç olduğunu belirten Koç, “Samsung ile yürüttüğümüz bu ortaklık sayesinde, cihaz üretiminin ötesine geçerek Ar-Ge ve test süreçlerinde de iş birliği yapacağız. Hedefimiz; Türkiye’nin dijital dönüşümünü hızlandırmak” ifadelerini kullandı. Samsung’dan yerli 5G ekosistemine yatırım mesajı Samsung Türkiye Ülke Başkanı ve CEO’su Jeff Jo ise yaptığı açıklamada, “5G destekli Galaxy cihazlarımızı Türkiye’de herkes için daha ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Açık Radyo Erişim Şebekesi (Open RAN) teknolojileriyle, Türkiye’nin 5G şebeke altyapısında da rol oynamaya hazırız. Turkcell ile bu iş birliğimizi daha da genişletmek istiyoruz” dedi. Bu adım, hem kullanıcılar açısından daha uygun fiyatlı 5G destekli cihazlara erişim anlamına geliyor hem de Türkiye’nin dijital altyapısına yerli üretimle önemli bir katkı sağlıyor. (CNN Türk)