TED Trabzon Koleji ve AKUT’tan Afet Bilincine Örnek İş Birliği

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Trabzon’da AKUT Arama Kurtarma Derneği Trabzon Ekibi ile TED Trabzon Koleji arasında gerçekleşen anlamlı iş birliği, afetlere karşı bilinçli nesillerin yetişmesine öncülük etti. 2024 Kasım ayında başlayan ve 22 hafta süren “Lise Afet Bilinçlendirme Eğitim Projesi (LABEP)” kapsamında lise öğrencilerine afet bilinci, doğa farkındalığı ve temel kampçılık gibi alanlarda hem teorik hem pratik eğitimler verildi. 22 Haftalık Eğitim Maratonu Başarıyla Tamamlandı AKUT eğitmenleri tarafından verilen eğitimlerde öğrenciler; deprem, yangın, sel, heyelan, çığ gibi afet türlerine karşı alınabilecek önlemlerden, ilkyardım uygulamalarına; telsizle haberleşmeden harita ve pusula kullanımına kadar birçok konuda bilgilendirildi. Kulüp saatlerinde uygulanan projeye 9 ve 10. sınıf öğrencilerinden 19 gönüllü katıldı. Eğitimlerin sonunda Düzköy Doğankaya’da gerçekleştirilen kamp ise öğrencilere sahada deneyim kazandırdı. Sertifika Töreniyle Emekler Taçlandırıldı Eğitimlerin ardından TED Trabzon Koleji’nde düzenlenen kapanış programında öğrencilere hem Türkçe hem İngilizce sertifikalar takdim edildi. Törene TED Trabzon Yönetim Kurulu Başkanı M. Niyazi Akdaş, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenci aileleri katıldı. AKUT Trabzon Ekip Lideri Köksal Ofluoğlu, projeye desteklerinden dolayı TED Trabzon Koleji’ne teşekkür belgesi sundu. “Afetlere Dayanıklı Toplum İçin Farkındalık Şart” Köksal Ofluoğlu, projenin gençler üzerinde yalnızca bireysel beceriler değil, toplumsal sorumluluk bilinci de oluşturduğunu belirtti. “Bu eğitimler, afetlere karşı daha dayanıklı bir toplum yaratma yolunda atılmış önemli bir adımdır. Gençlerimizi sadece bugüne değil, geleceğe de hazırlıyoruz,” dedi.

Geri