SÜLEYMAN KADAR DUYARLI OLSANIZ!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Haftaya Antalya’nın sahipsizliğine bir kez daha dem vurarak başlamak istiyorum. Yerel idareler şehrin düzenli ve tertipli olmasını sağlayan kamu kurumlarıdır. Şehirde düzen genelde ZABITA ile sağlanır. Kurallara uymayanlara belli yaptırımlar uygulanır. Bu kitapta ve kanunlarda yazan tarafıdır. Ancak dünya şehri olarak övündüğümüz, benim ise KOSKOCA KÖY olarak gördüğüm Antalya’da ZABITA YOK! Bunun en canlığı örneği ise KALDIRIM İŞGALLERİ! Bu şehirde ben iki SÜLEYMAN tanıdım. Birisi eski Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, diğeri ise ŞEHRİN FAHRİ MÜFETTİŞİ olarak gördüğüm Süleyman Bulut. Belediyelerin ZABITA MEMURLARI kışın soğuktan, yazın sıcaktan çarşı-pazar gezemedikleri için ne İŞGALLERİ görebiliyorlar ne de görevlerini yerine getirebiliyorlar. Hal böyle olunca görev şehrin fahri müfettişi MUHTEŞEM SÜLEYMAN’A düşüyor. O da eline telefonu alıp köşe bucak dolaşarak şehirdeki tüm OLUMSUZUKLARI ve KALDIRIM İŞGALLERİNİ tek tek fotoğraflarla belirliyor. Bunları sanal medyadan yayınlayarak ilgililerin gözünün içine sokuyor! Bana göre FAHRİ MÜFETTİŞLİKTEN çok MUHTEŞEM SÜLEYMAN diyebileceğim Süleyman Bulut’un DUYARLILIĞININ binde biri bu şehri yönetenlerde olsa inanın hiç bir İŞGAL SORUNU kalmaz! Çünkü hem şehri yönetenler hem de onlar adına İŞGALLERİ önleyecek olan ZABITALAR bakar kör olup, baktıklarını görmez, görmezlikten gelir olmuşlar. Sonuçta KALDIRIMLAR DÜKKAN olmuş çıkmış! Antalya’nın DUYARLI SÜLEYMAN’ININ en hassas olduğu konulardan bir diğeri ise KALDIRIMLARA yapılan parklar. Bu parklar ile ona göre KÖR YOLLARI bana göre ise GÖRME ENGELLİ YOLU’nun (sarı renkli kabarık kılavuzların) İŞGAL edilmesi! Vallahi ne yalan söyleyeyim ben de kendisinin en iyi takipçisiyim. Çektiği her fotoğraf karesinin bir mesajı ve bir anlamı var. Görmemezlikten gelenlere mesaj veriyor. Tabi bu arada bir de Ali Atmaca var.Fahri müfettişlik yapmasa da en azından gördüğü tüm olumsuzlukları ya benimle ya da sanal medya hesabından paylaşıyor. Sorunların çözümü için telefon açıyor, CİMER’e başvuruyor. Şimdi bu iki ismin çektiği bir kaç KALDIRIM ve GÖRME ENGELLİ YOLU İŞGALİ fotoğraflarını paylaşacağım. Bakalım Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi ZABITALARI görebilecekler mi bu İŞGALLERİ? Evet Süleyman Bulut kaldırım işgaline örnek iki fotoğraf çekmiş. İkisi de İsmetpaşa Caddesi’nden. Dükkanlar (büfeler) resmen kaldırıma taşmış. Nasıl olsa ZABITA YOK! Ali Atmaca ise Muratpaşa Kaymakamlığı yanındaki kaldırım İŞGALİNİ fotoğraflamış. ZABITA’nın görmek istemediğini Kaymakam Bey’de görmezden gelmiş. Görseler İŞGALLER olmazdı sanırım. Dönelim FAHRİ MÜFETTİŞ SÜLEYMAN’A! Dünya şehri Antalya’da KÖR GÖZLERE SOKARCASINA şehrin dört bir yanındaki görme engelli yollu işgallerini görüntülemiş. Yahu bu şehri idare edenler, Şehrül-Eminleri! Allah aşkına çıkın etrafı bir gezin. Üç beş kuruşluk İŞGALİYE ÜCRETİ alacağız diye şehrin içine nasıl edildiğini bir görün. En azından SÜLEYMAN ve ALİ kadar duyarlılık gösterin yeter. İnanın HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLUR o zaman! Yazık günah. Koca dünya şehrinin KALDIRIMLARI İŞGAL ALTINDA. Gelişmede geriledik, bari elimizdeki mevcut güzellikleri korumak için çaba harcayalım. ---------------- ÇOK HÜZÜNLENDİM! Antalya Ticaeret ve Sanayi Odası ile Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin merhum Başkanı Ali Bahar’ı geçen yıl üzücü ve düşündürücü bir kaza sonucu çok erken kaybettik. Hayatta iken büyük uğraşlar sonucu kazandırdığı Antalya OSB Teknik Koleji’ne vefatından sonra Ali Bahar’ın adı da eklenmişti En büyük arzusu bu okulun ilk mezunlarını verdiği günü görebilmekti. Ama olmadı, olamadı! Nihayetinde Ali Bahar Antalya OSB Teknik Koleji, ilk mezunlarını vermiş. Haberim geç oldu. Öğrenciler kep atmanın mutluluğunu yaşarken Ali Başkan’ın kardeşi sevgili Berkay Bahar gibi bende hüzünlendim. İçimden, “Keşke sağ olsaydı da bu mutluluğu görebilseydi” dedim. Merhum Ali Bahar’ın annesi Melek hanım ve oğlu Tibet’te bu önemli günde öğrencileri ‘ALİ’NİN MELEKLERİNİ’ yalnız bırakmamışlar. Onlarda mutluluğu ve hüznü bir arada yaşamışlar. Ah be Ali’m; keşke görebilseydin bu muhteşem manzarayı. Eminim yattığın yerde ESERİNİ huzurla izlemişindir. Ve bir kez daha fotoğraflardan gördüm ki YERİN DOLDURULAMAMIŞ!

Geri