Spiker Gülden Özel kimdir? Neden vefat etti?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
TRT’nin unutulmaz spikerlerinden Gülden Özel, hem haber bültenlerindeki başarılı sunumları hem de yıllar boyunca ekranlara taşıdığı programlarla hafızalarda yer etti. Güçlü diksiyonu ve etkili hitabetiyle izleyicilerin güvenini kazanan Özel, aynı zamanda diksiyon ve etkili konuşma eğitmeni olarak da pek çok kişiye yol gösterdi.

GÜLDEN ÖZEL KİMDİR?

TRT’nin duayen spikerlerinden Gülden Özel, 1967 yılında Antakya’da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitiren Özel, mezuniyetinin ardından TRT’nin açtığı sınavı kazanarak spikerlik kariyerine adım attı.

EKRANLARIN SEVİLEN YÜZÜ

Kısa sürede diksiyonu, güçlü hitabeti ve güven veren sunumuyla ekranların tanınan yüzü haline geldi. Haber bültenlerinde görev aldı, TRT Türk’te yayınlanan “Kahve Molası” programının sunuculuğunu üstlendi.

MESLEK HAYATI

Gülden Özel, TRT’de uzun yıllar spikerlik ve sunuculuk yaptı. Haber spikerliğinin yanı sıra Akşama Doğru, Gide Gide Gap, Gündem ve 45 Dakika gibi programlarla da izleyici karşısına çıktı. TRT’nin ana haber bültenlerinde görev aldı.

EĞİTİM VE SEMİNERLER

Ekran deneyiminin yanı sıra diksiyon ve etkili konuşma alanında da uzmanlaştı. Öğretmenlere, kamu personeline ve öğrencilere yönelik seminerler verdi, pek çok kişiye hitabet konusunda eğitim sundu.

Gulden Ozel Trt 2395645

AİLE YAŞAMI

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi ve TRT Spor yorumcusu Lütfü Özel ile evliydi. Bu evlilikten Hasan Özel adında bir oğlu dünyaya geldi.

HASTALIK VE VEDA

Uzun süredir kanser tedavisi gören Gülden Özel, hastalığına rağmen zaman zaman mesleğini sürdürdü. TRT’nin unutulmaz isimlerinden olan usta spiker, 8 Eylül 2025 tarihinde 58 yaşında hayatını kaybetti.

Geri