Sosyal medyada viral olmuştu! O ürünün hasadı başladı!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Denizli’nin Kale ilçesinde coğrafi işaret tesciline sahip Kale biberinin hasadı başladı. Demirciler Mahallesi’nde gerçekleştirilen ilk hasat etkinliği, üreticiler açısından umut verici sonuçlar doğurdu. Tarlalarda toplanan ilk ürünler, kaliteleriyle üreticinin yüzünü güldürdü. 800 DEKARLIK ALANDA ÜRETİM YAPILIYOR İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fatih Muhammet Eren, hasat sırasında yaptığı açıklamada, Kale biberinin geleneksel üretim yöntemleri ile modern tekniklerin bir araya getirilerek yetiştirildiğini belirtti. Eren, “Toplam 800 dekar alanda üretim gerçekleştiriyoruz. Dekar başına ortalama 2,5 ton verimle çok başarılı bir sezon yaşıyoruz. Kale biberini zararlılardan korumak için doğal ve çevre dostu yöntemleri tercih ettik. Üreticimiz artık bilinçli, teknolojiyi takip ediyor, sürdürülebilirliğe önem veriyor.” ifadelerini kullandı. FİYATLAR ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ Demirciler Mahallesi Muhtarı Süleyman Karauzun ise bu yılki hasadın erken başladığını söyledi. Karauzun, “Meşhur tescilli Kale biberimizin hasadı bu yıl erken başladı. Biberlerimiz çok kaliteli ve verimli. Üreticimizin emeği karşılık buldu, fiyatlar da oldukça iyi seviyelerde. Hepimize hayırlı olsun.” dedi. GASTRONOMİ TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK Kale biberinin sadece tarımsal üretim değil, aynı zamanda bölge turizmi açısından da önem taşıdığı belirtiliyor. Coğrafi işaretiyle dikkat çeken ürünün, gastronomi turizmine katkı sağlaması hedefleniyor.

Geri