SON DAKİKA! Adana’da uçak düştü

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Adana’nın Çukurova ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale eden yangın söndürme uçağı Seyhan Baraj Gölü’ne düştü. Pilotun helikopter ekibine “Durumum iyi, beni alın” mesajı attığı öğrenildi. YANGINA HAVA MÜDAHALESİ SIRASINDA GÖLE DÜŞTÜ Adana’nın Merkez Çukurova ilçesine bağlı Salbaş Mahallesi Fadıl Köyü yakınlarında bugün öğle saatlerinde ormanlık alanda yangın çıktı. Dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, arazözler ve su tankerleri sevk edildi. HAVADAN MÜDAHALE SIRASINDA KAZA Yangının yayılmasını engellemek amacıyla bölgeye 2 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopter gönderildi. Müdahale sırasında, Seyhan Baraj Gölü’nden su almaya çalışan yangın söndürme uçağı henüz belirlenemeyen bir nedenle göle düştü. PİLOT, HELİKOPTER EKİBİNE MESAJ GÖNDERDİ: “DURUMUM İYİ, BENİ ALIN” Edinilen bilgilere göre, göle düşen uçağın pilotu kazanın ardından yangın söndürme helikopteri pilotuna mesaj gönderdi. Pilot mesajında, “Uçağım göle düştü, durumum iyi, beni alın” ifadelerini kullandı. Bu gelişmenin ardından bölgeye arama-kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. OLAY YERİNE ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ Kazanın ardından göl çevresinde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Pilotun sağlık durumunun iyi olduğu yönünde gelen ilk bilgiler üzerine ekipler kurtarma operasyonuna odaklandı. Göle düşen uçağın su yüzeyindeki parçaları görüntülendi. SORUŞTURMA BAŞLATILDI Kazanın nedeni henüz netlik kazanmazken, ilgili birimler olayla ilgili teknik inceleme başlattı. Uçağın düşüş sebebine ilişkin detaylı açıklamanın ilerleyen saatlerde yapılması bekleniyor. Kaynak: Haber Merkezi

Geri