Sofralarında bu gıda olanlar dikkat! Raflardan toplatılıyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Kanada’da satışa sunulan bir tahin helvasında Salmonella bakterisi tespit edilmesi üzerine ürün raflardan toplatıldı. Halk sağlığını tehdit eden ürünün tüketilmemesi gerektiği açıklandı.

GERİ ÇAĞRILAN ÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ

Kanada Gıda Denetim Ajansı (CFIA), geri çağrılan ürünün Nabil Boutamina dba as Mediterranean Helal Meats firması tarafından dağıtıldığını duyurdu.

Marka: Shaikh Al Kar

Ürün: Sade tahin helvası

Ambalaj: 400 gram plastik paket

UPC: 6 253011 500647

Kod: BN#260824.V

Dağıtım bölgesi: Britanya Kolombiyası

Yetkililer, ürünü satın alanların helvayı çöpe atmalarını veya satın aldıkları markete iade etmelerini istedi.

SALMONELLA ENFEKSİYONU VE BELİRTİLERİ

Salmonella ile kontamine olmuş gıdalar genellikle görünüm ya da tat olarak herhangi bir farklılık göstermiyor. Bu nedenle tüketiciler riskin farkına varamayabiliyor.

Enfeksiyon belirtileri, bakterili gıda alındıktan 12 ila 72 saat içerisinde ortaya çıkıyor. Belirtiler arasında ishal, karın krampları ve yüksek ateş öne çıkıyor. Çocuklar, yaşlılar, hamile kadınlar ve bağışıklığı zayıf kişilerde hastalığın daha ciddi sonuçlara yol açabileceği ifade ediliyor.

TÜRKİYE’YE ULAŞMIŞ OLABİLİR

Tahin helvası, yalnızca Kanada’da değil, dünya genelinde yaygın şekilde tüketiliyor. Kanada’da geri çağrılan ürünün ithal olması nedeniyle aynı seriye ait paketlerin farklı ülkelere, hatta Türkiye’ye ulaşmış olabileceği ihtimali gündeme geldi.

Gıda güvenliği uzmanları, Türkiye’deki tüketicilere de uyarılarda bulunarak paketli gıdalarda marka, üretim yeri ve seri numarası kontrolünün mutlaka yapılması gerektiğini vurguladı.

(SÖZCÜ)

Geri