A
Admin
Yönetici
Yönetici
HEDEF VE ORGANİZASYON İşte Ahmet Uğur Zihni’nin açıklamaları: “Malum transfer sezonu. Her gün yeni bir futbolcu ismi. Transfer zor iştir; planlama, hedef ve organizasyon gerektirir. Herkes düşüncesine göre yazıyor, saygı duymalı. Orkestrayı yöneten, onlara sırtını dönmeli ama molalarda da göz göze gelip teyit almasını bilmeli. "Ben hep güzel yönetirim" dediği noktada, güç zehirlenmesi yaşama olasılığının arttığını unutmamalı. TRANSFER HOCAYA BIRAKILMAMALI Avrupa'da üst düzey takımların milyon eurolarla aldığı futbolcular 19-20 yaş bandında. Fatih hocamız da sanırım 23 yaşındaki Sikan’ı gelişimini tamamlamamış diye oynatmıyor! Sevgili hocam, sen ve biz biliriz ki futbolcuyu değersizleştirmek için yerinde oynatılmaz, Taraftarın önüne atılır, “Ben haklıyım, görün” mesajı verilir. Niye yazdım bunları? Çünkü transfer hocaya bırakılmamalı. Scout ekibi yapmalı, hocanın da görüşü alınarak eksik mevki belirlenmeli. Yoksa sonra "Ben almadım, o aldı" olur... ELİMİZDE YİNE ENKAZ KALIR Diğer bir düşüncem de şudur: Bu durum teslimiyet olarak algılanmamalı. Her ülkede ligi domine eden iki veya üç takım vardır. Bizde de şu an GS ve FB bu konumdadır. BJK ve biz, 3-4’lük mücadelesi vereceğiz gibi görünüyor. Bu nedenle infiale kapılmadan, "O aldı, ben de alayım" yarışına girmeden, 2-3 sene daha bu misyonun devam edeceği varsayılarak, o yıllara matuf bir arada oynama alışkanlığını edinmiş, takım olma ruhunu kazanmış, birbirini tamamlayan oyuncular alma planlaması yapılmalı. Bu şans, U19 takımımızla desteklenmeli. Güncel olarak 32-33 yaşındaki futbolcular alınırsa, hedef yılda elimizde bir enkaz kalır ve "bir dahaki sene" ifadesi hep gündemde olur. SIRADAN OLMA EFSANE OL Bu dik duruş, bu planlama bugün eleştirilse dahi hedef yılda başkan ve kurmaylarının ilelebet hatırlanmalarına neden olacaktır. Geçmişteki efsane TS yöneticilerinin yanında onlar da yerini alacaktır. Aksi halde, yakın zamanda (Hacıosmanoğlu, Usta ve kendi yönetimlerinde aldıkları) bunca futbolcu, TS’nin ekonomik alanda çöküşünü hızlandıracaktır.”