A
Admin
Yönetici
Yönetici
Silivri. Son yıllarda siyasilerin, aydınların tutuklanma ve yargılanma haberleriyle Türkiye gündemine en çok düşen ilçelerin başında geliyor. Sabah 06.00 gibi uyandım. Son operasyonda beş belediye başkanı, bazı belediye başkan yardımcıları, eski milletvekili, bürokratlar tutuklanmış. İki saate yakın haber düzenledim durumgazetesi.com.tr için. Sonra gecikmeli de olsa sabah yürüyüşüne çıktım. Yürüyüşte; telefonuma düşen mesajlardan biri siyaset dışında. -Silivrispor Başkan Adayı Cemil Kızılkaya akşam düzenleyeceği toplantıya davet ediyor * Cemil bey’in adını; Silivri’deki meslektaşlarımın yaptığı haberlerden duymaya başlamıştım. Silivri’de ikamet ediyorum. Siyaset yoğunluklu çalışıyorum ama spor davetine de gideyim dedim. Gittim kendisini ve ekibini az da olsa dinledim. * Silivrispor Türkiye 3. Liğinde mücadele ediyor. Geçtiğimiz sezon da üst sıralarda mücadele verse de bir üst liğe çıkamadı. Bir arada 2. Liğe de çıkmıştı. Şimdi de muhtemelen en büyük hedef futbolda Türkiye 2. Liğine çıkmak olacak. Ancak bu Silivri için, Silivri halkının motivasyonu için yeterli olabilir mi? Kuşkuluyum. Ben de önemli bir heyecan yaratmaz! * Sporla ilgili olarak son dönemlerde neler ilgi alanıma giriyordu. Onları düşündüm. Hakkari ve Yüksekova Bayan Futbol takımlarının Türkiye’nin en üst liğine çıkmaları ilgi alanıma girmişti. Hakkari Kamerun’un Bayan Liğinin gol kraliçesi Maria Gisele Divine Ngah Manga’yı transfer etmişti mesela.. Kamerun nere Hakkari nere? Yüksekova ve Hakkari erkek futbolunda yoklar ama bayan futbolunda Türkiye’nin en üst liğindeler. * Ardından Nevşehir’den düşen bir haber. Başkanlığını Emine Türkmen Demir’in yaptığı Nevşehir Derinkuyu İlçesi Suvermez köyü takımı olan Suvermez Kapadokya Spor TFF 3. Liğe yükseldi. Şimdi düşünün Nevşehir ili, Ürgüp, Avanos, Hacıbektaş gibi büyük ilçeleri dahil hiçbirinin Türkiye profesyonel futbol liğlerinde hiç bir takımı bulunmuyor. Nevşehir’in varmış O da düşmüş. Ama o da ne. Nevşehir’in bir köy takımı Türkiye 3. Liğine çıkmış. Başkanı da bayan üstelik. Gelde ilgini çekmesin. Köy takımı gelip benim gündemime de giriveriyor. * Bir de yurt dışından hatırlıyorum. “TSG 1899 Hoffenheim, 1899'da Sinsheim'a bağlı Hoffenheim köyünde kurulmuş ve kulübü 1990'da 8. ligdeyken satın alan alman milyarder Dietmar Hopp'un sayesinde Bundesliga'ya çıkan futbol kulübüdür.” Bilgi bu kadar. Hoffenheim’in başarılarını sadece Almanya değil dünya spor kamuoyu konuşuyor. * Gelelim Silivri’ye. Silivri Türkiye’nin son yıllarda haketmediği şekilde yorulan bir ilçesi. Cezaevi nedeniyle hiç hak etmediği bir imaj üstüne yapışıp kalıyor. Tüm Silivri kamuoyu, Önceki dönem Belediye Başkanı MHP’li Volkan Yılmaz çaba sarfetti. Cezaevi’nin adının Marmara Cezaevi olmasını sağladı. Daha önceki Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Tarıma yöneldi, bu yöndeki örnek çalışmaları Türkiye gündemine taşıdı, üniversitelerin gelmesi için çaba sarf etti. Şimdiki Başkan Bora Balcıoğlu da cezaevi imajını yok etmek için çabalar içinde. * Silivrispor da Silivri’nin üzerindeki bu imajı silmeye katkı sağlayabilecek en önemli marka değerlerinden bir tanesi. Ama dediğim gibi sadece futbol değil çok farklı çabalar içine girmesi gerekiyor. Dikkat çekici projeler üretmesi gerekiyor. Adayların Silivri halkına yeni bir hayal sunması halkı bir hayal etrafında toplayabilmesi gerekiyor. Bir heyecan yaratması gerekiyor. Bunu yapabilirler mi bilmem. Zor ama imkansız olan birşey yok. Ancak Silivri’nin büyük bir hayale ihtiyacı var gibi. Silivri insanıyla, insanının hoşgörüsüyle, kültür zenginliğiyle, coğrafyasıyla, değerleriyle çok güzel bir ilçe. Ve bunu hak ediyor. * Şimdilik Murat Yıldız ve Cemil Kızılkaya aday. İkisi de çok şeyler yapacaklarını söylüyor. Spor altyapısız ve tesissiz olmaz. Toplantıdan edindiğim izlenim; Kızılkaya da tesis sorununu ön palana almış gözüküyor. Altyapı, birlik ve beraberlik önemli. Kızılkaya buna da güçlü vurgular yapıyor. Ve deneyim tecrübe. Cemil Turan gibi bir efsane ile yan yana geliyor. Görüş alışverişinde bulunuyor. Desteğini istiyor ve muhtemelen alıyor. Yine Beşiktaş’ta emekleri olan Necdet Ergün ile buluşuyor. Türkiye’nin çok ünlü marka değerlerinde yöneticilik yapmış insanlarla bilgi alışverişinde bulunuyor. Kızılkaya sadece futbol değil; basketbol, voleybol gibi branşlarda da Silivri’nin aktif hale gelebilmesi için çaba harcayacaklarına vurgu yapıyor. Kızılkaya'nın ciddi bir çabası var. Silivri için, Silivri halkı için, gençleri için kim ki bir fazla şey yapabilecekse, bir hayal kurdurup bu hayal çerçevesinde bir heyecan yaratabilecekse o kazansın isterim.