A
Admin
Yönetici
Yönetici
Teknik direktörlük kariyerini Ukrayna'nın köklü kulüplerinden Shakhtar Donetsk’te sürdürecek olan Arda Turan, takımıyla ilk kez bir araya geldi. Takım toplantısında futbolculara hitap eden Turan, hem motivasyon hem de disiplin mesajları verdi. Turan, “Eğer şampiyon olmak istiyorsak yapmadıklarımızı yapmaya başlamamız lazım. Sahada bir aile görmek istiyorum” diyerek, birlik ve dayanışma vurgusu yaptı. Taktik ve saha içi mücadeleye de dikkat çeken genç teknik adam, “Biri bizim oyuncumuza iki kere dokunamaz faulden sonra. Eğer en üst seviyeye gitmek istiyorsak her anı yaşayacağız” ifadelerini kullandı. Sahada her dakikanın önemli olduğunu belirten Turan, “Her dakika acı çekeceğiz. Neden? Çünkü bir daha Dinamo Kiev şampiyonluğu görmek istemiyorum” dedi. Turan ayrıca futbolcularla birebir iletişimin önemini de vurguladı: “Dışarıda en yakın arkadaşınızım, kapıyı çalıp hayatla ya da taktikle ilgili her şeyi konuşabilirsiniz. Yarından itibaren birbirimize sarılacağız. Antrenmanda en iyi şekilde çalışacağız, dışarıda birlikte eğleneceğiz.” Toplantıda "20 Haziran'da neden buradayız?" sorusunu gündeme getiren Turan, bu tarihin takım için yeni bir başlangıç olduğunun altını çizerek, adım adım en üst seviyeye çıkacaklarını belirtti.