Şevket Kazan’ın Sincan Belediye Başkanı ziyareti

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Refah Partisi(RP) hükümeti dönemini bilenler Adalet Bakanı Şevket Kazan’ın Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız’ı cezaevi ziyareti gündem olmuştu. Bekir Yıldız ‘’Kudüs Gecesi’’ ile olay yaratmış Sincan’da içkiyi de yasaklamıştı. 30 Ocak 1997’de tanklar Sincan Sokaklarında geçerken ‘’Balans ayarı’’ denilerek bu sözlerle nitelendirilmişti. Merhum Başbakan Erbakan hükümetinin Adalet Bakanı Şevket Kazan ziyaret savunmasında ‘’cezaevine Adalet Bakanı olarak gelmedim. Ben tamamen iyi niyetle ve kırdığım bir gönlü tamir için yaptığım bu ziyareti kötü niyetle kim ne derse desin asla kabul etmiyorum. Adalet Bakanı olup da bakan olarak gelmediğinin doğruluğu nedir,bilemiyorum.’’ Kadir Mısırlı, “Keşke Yunan galip gelseydi saat 09.05’te tuvalete gidin” sözleriyle Atatürk’e ağır hakaretlerde bulunan bu ismi Meclis Başkanı Adalet Bakanı gibi o da Meclis Başkanı olarak ziyaret etmedim anlayışıyla mı gittiler kendimi sorgulamadan edemedim. 12 Mart 2012 yılında İstiklal Marşı kabulu etkinliğinde Mehmet Akif’e hakaret eden kişinin nefretin sebebini anlamak mümkün değil.

Geri