A
Admin
Yönetici
Yönetici
MEMDUH GÜNEY-EGE TELGRAF-CHP eski İzmir Milletvekili ve gazeteci Atila Sertel ve eşinin diplomaları sahte diplomacıların eline düştü. Diplomalar reklamlarda kullanılırken ulusal yayın yapan bir gazetenin haberinde bu diplomaları kullanmasına Atila Sertel tepki gösterdi. Gazeteye dava açacağını belirten Sertel, “Sahte diploma diye bizim gerçek diplomalarımızı görsele koyarak neyi amaçladılar bilmiyorum. Bildiğim ve kamuoyunun bilmesini istediğim gerçek çok uzun süre önce bu sahte diplomacıların peşine düştüğüm” dedi. SORUŞTURMA BAŞLATILDI Türkiye, sahte diploma ve e-imza skandallarıyla sarsılırken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında çok sayıda kişinin sahte belgelerle kamuda ve özel sektörde görev aldığı ortaya çıktı. Soruşturmada, sosyal medya üzerinden sahte diploma reklamlarının yapıldığı ve bu sahte belgelerin örneklerinin açıkça paylaşıldığı tespit edildi. DİPLOMASINI KULLANDILAR Konuya ilişkin birçok medya kuruluşu detaylı haberler yayımlarken, ulusal çapta yayın yapan bir gazetenin internet sitesinde yer alan haber dikkat çekti. Haberde kullanılan sahte diploma örnekleri arasında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski İzmir Milletvekili ve gazeteci Atila Sertel ile merhum eşi Ziynet Sertel’e ait diplomaların görsellerine de yer verildi. “HABERDE KULLANMIŞLAR” Konuyla ilgili açıklama yapan Sertel, “Türkiye’de her gün “Bu da olmaz” dedirten, akılları durduran olaylar, sahtekarlıklar, suçlamalar, iftiralar, tutuklamalar oluyor. Güzel ülkemiz olağan dışı bir dönemden geçiyor. Telefonlarım arka arkaya çalmaya başladı, telefona çıkan arkadaşlarım, dostlarım Milliyet Gazetesi’nin internet paylaşımını gördün mü cümlesini söyleyince pek de girmediğim Milliyet’in sitesini ziyaret ettim. Bir de ne göreyim, rahmetli eşim ve benim ikinci üniversiteyi okuyup anamızın ak sütü gibi helal olarak aldığımız diplomalarımızı “Diploma sahtekarları” haberinde görsel olarak kullanmışlar” dedi. “EVİMİN DUVARINA ASTIM” Eşiyle birlikte Adalet Meslek Yüksek Okulunu bitirdiğini ve diplomalarını evinin duvarına astığını aktaran Sertel, Sonrasında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümüne girdim, birkaç dersi verip mezun olacağım. Ayrıca Anadolu Ümiversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğrencisiyim” ifadelerini kullandı. “DAVA AÇACAĞIM” “Milliyet Gazetesi milletvekili olarak görev yaptığımı bilir, telefonlarım ellerinin altındadır” diyen Sertel, “Sahte diploma diye bizim gerçek diplomalarımızı görsele koyarak neyi amaçladılar bilmiyorum. Bildiğim ve kamuoyunun bilmesini istediğim gerçek çok uzun süre önce bu sahte diplomacıların peşine düştüğüm ve avukatım Uğur Poyraz aracılığıyla savcılığa şikayet ettiğimdir. Sahte diploması çetenin yakalanması için çok uğraş verdim. Milliyet Gazetesi yöneticilerini bu hatalarını düzeltmeleri için uyardım ve kendileri hakkında dava açacağımı söyledim. Şu ana kadar görsel yayından kalkmadı, umarım kalkar, benden ve rahmetli eşinden özür dilerler” dedi