A
Admin
Yönetici
Yönetici
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlamasıyla yargılandığı davada yeniden hâkim karşısına çıktı. Geçtiğimiz hafta 4,5 yıla kadar hapis cezası talep edilen Özdağ için bu kez daha ağır bir mütalaa verildi. Savcı, suçun “zincirleme şekilde işlendiği” gerekçesiyle ceza talebini 7 yıl 10 aya kadar çıkardı. Duruşmada Gergin Anlar: İstiklal Marşı Okundu, Hakim Müdahale Etti Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Özdağ, destekçileri tarafından “Bozkurt Ümit” sloganlarıyla karşılandı. Duruşma salonunda İstiklal Marşı okunmaya başlanması üzerine hakim, mahkeme düzenine ilişkin uyarılarda bulundu. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını tekrarlarken, önceki görüşüne ek olarak suçun zincirleme işlendiğini öne sürdü. “Bu Mütalaa Bir Hukuk Cinayetidir” Savunmasına sert sözlerle başlayan Ümit Özdağ, “Savcının mütalaası bir hukuk cinayetidir. İmzasız bir kağıt parçasıyla suçlanıyorum” diyerek tepkisini dile getirdi. Kayseri’de yaşanan olayların kendi sosyal medya paylaşımları nedeniyle değil, 7 yaşındaki bir çocuğa yönelik taciz nedeniyle yaşandığını savundu. “Savcılık, Türk milletine büyük bir yalan söylüyor” ifadelerini kullanan Özdağ, paylaşımlarının hiçbirinin şiddet çağrısı içermediğini belirtti. “Yeni Savcı, Yeni Mütalaa” Özdağ, önceki duruşmaya kıyasla mütalaanın değiştiğine dikkat çekerek, “Ne tesadüftür ki mütalaayla birlikte savcı da değişmiş” dedi. Savunmasında “Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına öfkeliyim” ifadelerine yer veren Özdağ, kendisine yöneltilen suçlamaların siyasi olduğunu öne sürdü. “Cezavine Yollayacaksanız Yollayın!” Konuşmasının sonunda ise “Beni bu mücadelem nedeniyle cezaevine yollayacaksanız yollayın. Beş aydır tutukluyum, en yüksek cezayı alsam da bu süreyi doldurmuş olurdum” sözleriyle kararlılığını ortaya koydu. Zafer Partililerden Duruşmaya Destek Silivri’deki duruşmaya Zafer Partisi üyeleri de yoğun katılım sağladı. Özdağ’a destek vermek üzere gelen partililer, mahkeme binası önünde toplandı. Davanın sonucu ve savcının yeni mütalaasının yankıları önümüzdeki günlerde de gündemdeki yerini koruyacak gibi görünüyor. (Sözcü)