Saruhanlı Meslek Yüksekokulu 30. Dönem Mezunlarını Uğurladı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, okul birincisi Can Talukan mezunlar adına yaptığı konuşmada, mezuniyetin yalnızca bir diploma değil; emek, fedakârlık ve azmin karşılığı olduğunu vurguladı. Saruhanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayşe Dinçer, törende yaptığı konuşmada, 2024–2025 Akademik Yılı'nın 30. dönem mezunlarını uğurlamanın coşkusunu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti. “Okulumuzda İşletme Yönetimi ve Gıda Teknolojisi programlarıyla nitelikli eğitim sunmaktayız. Alanında uzman ve deneyimli öğretim elemanlarımız sayesinde öğrencilerimizi yalnızca meslek sahibi değil, aynı zamanda donanımlı bireyler olarak hayata hazırlıyoruz” diyen Prof. Dr. Dinçer, öğrencilerin akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlenen seminerler, teknik geziler ve sektörle buluşturulan uygulama temelli eğitimlere dikkat çekti. Tüm akademik ve idari personele özverili çalışmaları için teşekkür eden Prof. Dr. Dinçer, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Rektörümüz Prof. Dr. Rana Kibar’ın desteğini her zaman arkamızda hissetmek bizler için büyük bir motivasyon kaynağı. Bugün burada bulunarak bu desteğini bir kez daha göstermiştir, kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca yeni okul binamızın yapımına katkı sağlayan Saruhanlı Belediyesi’ne de teşekkür ederim.” Mezun öğrencilere seslenen Prof. Dr. Dinçer, Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” sözünü hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: “Bugün sizler için yalnızca bir mezuniyet değil, aynı zamanda yeni bir başlangıç. Aldığınız eğitimle bilimin ışığında ilerleyecek, kendinize, ailenize ve topluma değer katacaksınız. Eğitim hayat boyu süren bir yolculuktur; öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye devam ettiğiniz sürece başarı da sizinle olacaktır. Bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda, Saruhanlı MYO kimliğinizi her zaman gururla taşıyacağınıza inanıyor, sizlere umut dolu bir gelecek diliyorum.” Törende söz alan Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı, “Sevgili gençler, bugün sadece bir okuldan mezun olmuyor, hayatın bir sonraki evresine uğurlanıyorsunuz. Bilginiz, emeğiniz, azminiz yolunuzu aydınlatsın. Hepinize başarılar diliyorum” dedi. Rektör Prof. Dr. Rana Kibar törende yaptığı konuşmada, Filistin ve Gazze’de yaşanan insanlık dramına değinerek, vicdan sahibi herkes gibi bu durumu derin bir üzüntüyle takip ettiklerini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, mezuniyetin en büyük gururunu yaşayan ailelere seslenerek, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca gösterdikleri destek ve özveri için teşekkür etti. Rektör Kibar, “Bizler sizlerin bize emanet ettiği gençleri en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştık. Alanlarında uzman akademik kadromuzla öğrencilerimizi Gıda Teknolojisi ve İşletme Yönetimi bölümlerinde donanımlı bireyler olarak hayata hazırladık. Bugün onları sizlere birer meslek sahibi olarak geri veriyoruz. Mezuniyetleri sizler için hayırlı olsun” dedi. Genç mezunlara da seslenen Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, üniversite hayatının önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Bugün yalnızca bir dönemi geride bırakmıyor, aynı zamanda yeni bir yolculuğa adım atıyorsunuz. Aldığınız diploma sadece bir belge değil; sizin duruşunuzu, kimliğinizi ve değerlerinizi temsil edecek. Biz sizlere inanıyor, güveniyoruz. Sizlerden tek isteğimiz; merhametli, adil ve çalışkan bireyler olmanız. Hangi işi yaparsanız yapın, en iyisini yapmaya gayret edin. Sizleri bugün mezunlarımız olarak uğurluyoruz ama unutmayın, üniversitemizin kapıları sizlere daima açıktır. Allah yolunuzu açık etsin, mezuniyetiniz hayırlı olsun.” Program, dereceye giren öğrencilere başarı belgelerinin takdim edilmesi ve mezuniyet belgelerinin dağıtılmasının ardından, geleneksel kep atma töreniyle sona erdi.

Geri