Sarı şalvarı ve bisikletiyle gezerek meşhur limon dondurması satıyor

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Adana’nın Kozan ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Mehmet İldeniz, sarıya boyadığı bisikleti, özel diktirdiği sarı şalvarı ve termosuyla ilçenin sokaklarını geziyor. Amaç, ilçede sevilen limon dondurmasını tanıtmak ve satmak.

Sari Salvari Ve Bisikletiyle Gezerek Meshur Limon Dondurmasi Satiyor (1)-1

SICAK HAVA VE BISIKLETLE GEZİŞ

46-47 dereceyi bulan sıcaklıklarda bisikletine binip mahalle mahalle dolaşan İldeniz, zorlu hava koşullarına rağmen işine devam ediyor. Yolda ve trafikte onu görenlerin gülmesine aldırış etmiyor. İldeniz’in verdiği bilgiye göre kimi günlerde bir günde 20 kilogram limon dondurması satılıyor. Özellikle ara mahalleleri tercih ediyor; ulaşamayanlara dondurma ulaştırmayı amaçlıyor.

SARILARIN UYUMU

Mehmet İldeniz, görünümünü limon dondurmasıyla uyumlu olacak şekilde oluşturmuş: "Kozan'da limon dondurması satıyorum. Ayakkabım, şalvarım, termosum, bisikletim sarı, tişörtüm, ayakkabım sarı. Limon dondurması sarı olduğu için böyle bir kombin yaptım. Çocuklar sıcakta sevinsin, serinlesin istiyorum."

İŞİNİ SEVEREK YAPIYOR

Sıcakta çalışmanın zor olduğunu belirten İldeniz, işini severek yaptığı için bunun sorun olmadığını vurguluyor: "Görenler gülüyor ama benim için sorun değil, işimi severek yapıyorum. Sıcakta zor oluyor ama işimi severek yaptığım için benim için sorun değil. Sloganım 'dondurma limon, buz gibi limon, limon dondurma'." 10 yaşındaki Özer Ateş, Mehmet İldeniz’in mahallelerine gelmesini dört gözle beklediklerini söylüyor: "Mehmet abi mahallemize gelir bağırır, biz de koşarak iner dondurma yeriz."

Geri