“Sanat ve Zanaat Türkülerde Buluşuyor” Tiyatro Yarışması Finali Yalova’da Gerçekleştirildi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yalova Nene Hatun Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen "Sanat ve Zanaat Türkülerde Buluşuyor" adlı tiyatro yarışmasının final programı, Yalova Merkez Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa İl Millî Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Şube Müdürü Mehmet Kalkan, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Etkinlikte, finale kalan meslek liseleri öğrencileri halk türkülerinden esinlenerek hazırladıkları tiyatro oyunlarını sergiledi. Gösterimler izleyiciler tarafından ilgiyle izlenirken, kültürel mirasın sanatsal bir anlatımla sahneye taşınması büyük takdir topladı. Türkülerden ilham alan özgün tiyatro metinleri, sahne performanslarıyla birleşerek unutulmaz bir sanat şöleni oluşturdu. Program sonunda dereceye giren okullara katılım belgeleri ve ödül çekleri takdim edildi. Yarışma Sonuçları Şu Şekilde Sıralandı: 🥇 1. Amasya Şehit Erkan Ayaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eser: “Şu Kanlı Zalimin Ettiği İşler” türküsünden uyarlanan tiyatro oyunu 🥈 2. Osmaniye Kadirli Borsa İstanbul Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eser: “Burçak Tarlası” türküsünden uyarlanan tiyatro oyunu 🥉 3. Rize/Pazar Şehit Murat Naiboğlu Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eser: “Mağusa Limanı” türküsünden uyarlanan tiyatro oyunu Yalova’da kültür ve sanatın bir araya geldiği bu anlamlı etkinlikte öğrenciler, geleneksel türkülerimizi yaratıcı yorumlarla sahneye taşıyarak hem geçmişe sahip çıktı hem de geleceğe ışık tuttu.

Geri