A
Admin
Yönetici
Yönetici
SASKİ Genel Müdürü Mahmudiye Mahallesi'nde Altyapı ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek ve bölgenin taleplerini mahalleliden dinlemek için SASKİ Genel Müdürü Seyit Sakallıoğlu, Sapanca Mahmudiye’de mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Genel Müdür Sakallıoğlu, “İlçede devam eden çalışmalarımızı ve bölge için planladığımız yatırımları şeffaf bir şekilde vatandaşlarımızla paylaştık. Yenilenmesi gereken altyapı hatlarımıza müdahale edecek gerek görülen noktalarda ise yeni altyapı hattını Mahmudiye’ye kazandıracağız” dedi. ------ Gezgin Çocuk Atölyesi Taraklı’da Renkli Görüntülere Sahne Oldu Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Gezgin Çocuk Atölyesi bu kez Taraklı'daydı. Yusufbey Mahallesi'nde bulunan Tarihi Çınar Ağacı Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlik, çocuklar ve aileleri tarafından büyük ilgi gördü. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlik boyunca çocuklar; el sanatları, yüz boyama, geleneksel oyunlar ve çeşitli atölye çalışmalarıyla doyasıya eğlendi. Renkli görüntülere sahne olan organizasyonda çocuklar hem eğlendi hem öğrendi. Etkinlik alanında kurulan çeşitli stantlar, minik katılımcılara yaratıcı faaliyetlerde bulunma imkânı sundu. --------- Dünya Şampiyonu bisikletçi Büyükşehir’de Sakarya Büyükşehir Belediyesi, profesyonel bisiklet takımına Dünya Şampiyonu pedal Ukraynalı Mariia Sukhopalova’yı dahil etti. 22 Haziran’da Sakarya’da düzenlenen MTB Eliminatör Dünya Şampiyonası’nda kadınlar kategorisinde şampiyon olarak gökkuşağı formayı kazanan Ukraynalı sporcu Mariia Sukhopalova, başarılı performansının ardından Sakarya BB Pro Team kadrosuna katıldı. 21 yaşındaki genç sporcu, kariyerinin ilk dünya şampiyonluğunu Sakarya’da kazanarak dikkatleri üzerine çekmişti. Sakarya adına pedal çevirecek Sukhopalova, 10 Ağustos’ta Sakarya’da düzenlenecek 2025 MTB Eliminatör Dünya Kupası'nda da takım adına yarışacak. Dünya Kupası’nın 6 etaptan oluşan takviminde yer alan sporcu, ilk etap olan Tacikistan yarışlarında da birinciliği elde etmişti. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bu önemli transferle birlikte hem yerel hem de uluslararası arenada iddiasını daha da güçlendirmiş oldu. Büyükşehir’in spor yatırımları hız kazandı Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Her bölgeye spor yatrımı' projesi kapsamında iki ilçede daha çalışmalara başlandı. Proje ilk olarak Adapazarı, Sapanca, Arifiye ve Erenler’de start almış ve futbol ile basketbol/voleybol sahalarının inşasına başlanmıştı. Çalışmalara bu kez kuzey ilçeleri Söğütlü ve Ferizli eklendi. İki ilçede yan yana futbol, basketbol ve voleybol sahalarının yer alacağı tesislerin yapımı için işlem başladı. ------ Kaynarca yollarında çizgi çalışması Büyükşehir YOLBAK ekipleri Karaçalı Mahallesi Köy İçi, Konak Edippaşa Mahallesi,Dudu Mahallesi Akmeşe Sokak, Şehit Fahrettin Azak Caddesi, Aziz Duran Caddesi,Dağağzı, Kaynarca-Kertil-Kandıra Yolu, Uğurlu, Şemenler, Müezzinler, Sabırlı, Uzakkışla ve Kulaklı Mahallelerini kapsayan güzergahları sıcak asfaltla buluşturmuştu. Asfalt uygulamalarının ardından sürüş güvenliğini artırmak ve yolların estetik görünümünü güçlendirmek amacıyla yol çizgi çalışmalarına geçildi. İlçe genelinde hummalı bir şekilde sürdürülen çizgi çalışmalarıyla YOLBAK ekipleri, ilçenin sil baştan yenilenen yolları güzel bir görünüme kavuşuyor. ------------- Erenler Dudayev Parkı Sanat Sokağı oldu Erenler Belediyesi bünyesinde bulunan ve eski adıyla Dudayev Parkı olarak bilinen alan artık Erenler Belediyesi Keder Sanat Sokağı olarak vatandaşlara hizmet verecek. Erenler Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Erenlerimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Dudayev Parkı olarak bilinen alan artık kadınlar ve çocuklar için etkinlik ve aile bahçesi olarak Erenler Belediyesi Keder Sanat Sokağı altında hizmet verecektir. Yenilenen ve dolu içerikleri ile hizmete başlayan parkın tüm vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verildi. ----------------- Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Taraklı’ya Ziyaret Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Engin Kahraman, beraberinde Şube Müdürleri Ahmedlatif Şahin, Sedat Bezci, Önder Ürkmez ile Özel Büro görevlileri Metin Alma, Ömer Hacıoğlu, Sadık Pehlivan, Gözde Alşan ve Alparslan Akyüz ile birlikte Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kıvcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Ahmet Kıvcı’ya yeni görevinde başarı dileklerini ileten heyet, eğitim-öğretim süreçlerine ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, ilçeler arası iş birliği ve eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik yapılabilecek çalışmalar da ele alındı. Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kıvcı, nazik ziyaretlerinden dolayı Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Engin Kahraman ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, birlikte yürütülecek projelerle eğitimin daha da güçleneceğini ifade etti