A
Admin
Yönetici
Yönetici
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sağlık alanında yasa dışı uygulamalarla mücadele kapsamında dijital denetim süreçlerinin hız kazandığını duyurdu. Bakanlık tarafından hayata geçirilen “Risk Esaslı Denetim Sistemi” (REDES) sayesinde, hem insan sağlığını hem de kamu kaynaklarını tehdit eden risklerin önceden tespit edilerek önlenmesinin amaçlandığını söyledi. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Memişoğlu, “Sağlıkta illegaliteyle mücadele için dijital teftiş sistemlerimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Rutin denetimlerin yanı sıra kapsamlı bir dijital denetim seferberliği başlattık. Bu çerçevede, Teftiş Kurulumuz etkinliği artıracak yeni yöntemler geliştiriyor” ifadelerini kullandı. Yeni sistem REDES hakkında bilgi veren Memişoğlu, bu dijital altyapının, riskli bölgeleri tespit ederek denetim süreçlerini hızlandırdığını belirtti. 81 ilde 210 temsilcinin görev yaptığı sistemde, veri analizine dayalı olarak riskli noktalar belirleniyor ve yöneticiler özel ekranlar üzerinden süreci anlık olarak izleyebiliyor. REDES kapsamında şimdiye kadar 39 ilde 440 sağlık yöneticisine eğitim verildiğini aktaran Bakan, “REDES, sadece bir denetim aracı değil; aynı zamanda farkındalık ve caydırıcılık sağlayan güçlü bir sistemdir” dedi. REDES’in kullanımına dair esasları belirleyen yönerge 5 Aralık 2024'te yayımlanmış, ardından ülke genelinde eğitim ve uygulama faaliyetlerine başlanmıştı. Bakan Memişoğlu, açıklamasını, “Yeni dönemde denetim süreçlerini dijitalleşme ile daha şeffaf ve etkili hale getirerek sağlık hizmetlerinde güvenliği artırmayı hedefliyoruz” sözleriyle tamamladı.