Ressam Hamza Saykan '’Geldikleri Gibi Giderler'’ Temalı Atatürk Sergisini Açtı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Sergi, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan'ın ev sahipliğinde Ankara Konağı Başkent Salonu'nda gerçekleşti. Sergi açılış programına eski Adalet Bakanı Prof. Dr.Hikmet Sami Türk ile dernek üyeleri ve sanatseverler katıldı. Metin Özaslan konuşmasında, Ressam Hamza Saykan'ın Atatürk temalı özgün çalışmalarından oluşan bu özel serginin açılışını yapıyor olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirerek; ''Ankara Kulübü kültür ve sanatın buluştuğu bir adrestir. Sanatçıları sanatseverlerle, toplumla buluşturan etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ressam Hamza Saykan'a çok değerli emeği için teşekkür ediyoruz'' ifadelerini kullandı. Ressam Hamza Saykan da, ''Bana bu resimleri yaptıran tamamen Atatürk sevgisidir. Atatürk, bugün bile hayatımızın her alanında bize ışık tutmaya devam ediyor. Ev sahipliğimizi yapan Ankara Kulübü Derneği'mizin üyesi olmaktan onur duyuyorum. Sergimizin açılışına katılımlarından dolayı her bir 'Ankaradaşımıza'' teşekkür ediyorum'' diye konuştu. Asıl mesleği matematik öğretmenliği olan Hamza Saykan çeşitli ilkokul, ortaokul, lise ve dershanelerde öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Bu yıllar içinde üç adet matematik ders kitabı ve ''Metin Usta'' isimli roman yazdı. 2003 yılında emekli olunca, lise yıllarında başlayan resim merakı ağır bastı. Atatürk çalışmaları yapan sanatçı açtığı sergileri olağanüstü ilgi görünce, sergileri art arda geldi. Ankara Kulübü'nde 38. sergisini açan Saykan 100'ün üzerinde eserle yer aldı. ''Geldikleri Gibi Giderler'' temalı Atatürk sergisi, 18 Haziran Çarşamba gününe kadar Ankara Konağı Başkent Salonu'nda ziyarete açık olacak. Çok güzel eserlere imza atan Hamza Saykan'ı kutluyor nice sergilere diyorum.

Geri