Popun Megastarı Tarkan kimdir? Nasıl Ünlü Oldu?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Türk pop müziğinin tartışmasız en büyük isimlerinden biri olan Tarkan Tevetoğlu, 17 Ekim 1972’de Almanya’nın Frankfurt şehrinde doğdu. Aslen Rize'li olan Tarkan, ailesiyle birlikte küçük yaşta Türkiye’ye döndü ve müzikle erken yaşlarda tanıştı. İstanbul Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde aldığı eğitim, onun profesyonel kariyerinin temelini oluşturdu. 1992 yılında çıkardığı “Yine Sensiz” adlı ilk albümüyle müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan Tarkan, özellikle “Kıl Oldum Abi” şarkısıyla gençler arasında büyük yankı uyandırdı. Farklı tarzı, dansları ve karizmasıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. 1994’te çıkardığı ikinci albümü “Aacayipsin”, onun Türkiye'deki pop star unvanını pekiştirdi. Ancak Tarkan’ı gerçek anlamda dünya çapında ünlü yapan eser, 1997 yılında çıkan “Şımarık” şarkısı oldu. Bu şarkıyla Avrupa'da listelere giren sanatçı, Fransa, Almanya ve Latin Amerika’da da tanınan bir isim haline geldi. “Kiss Kiss” olarak İngilizce versiyonu başka sanatçılar tarafından da seslendirildi. Kariyeri boyunca sayısız ödül kazanan ve milyonlarca albüm satan Tarkan, “Dudu”, “Kuzu Kuzu”, “Hüp”, “Yandım” gibi hitlerle müzik listelerinden hiç düşmedi. Sahne enerjisi, sesi ve özel hayatıyla sıkça gündeme gelen Tarkan, yalnızca Türkiye’de değil, dünya çapında tanınan bir sanatçı olmayı başardı. Bugün hâlâ pop müziğin zirvesindeki yerini koruyan Tarkan, hem eski hem yeni kuşaklar için bir ikon olmaya devam ediyor. Müzikteki kalıcılığı, tarzıyla yarattığı etki ve toplumsal olaylara duyarlılığıyla gerçek bir sanatçı profili çizen Tarkan, Türk müziğinin en parlak yıldızlarından biri olmayı sürdürüyor.

Geri