A
Admin
Yönetici
Yönetici
ÖZGÜR DOĞU SAYMAZ-EGE TELGRAF-İzmir’de Medicana Hastanesi ile Dikkaya Grup’a ait şantiye deposu arasında çıkan yangının ardından Dikkaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Dikkaya Ege Telgraf Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Dikkaya, yangının başladığı yerin Medicana Hastanesi çalışanlarının mola verdiği alan olabileceğini iddia etti ve ekledi; “Medicana Hastanesi ile Dikkaya Grup şantiye deposu arasında bir boşluk var. O boşluk olan yer tamamen bizim tarafımızdan kapatılmış durumda. İnsan geçemez, hiçbir malzeme konmaz. Zaten güneş görmeyen bir alan, dolayısıyla yağmurdan da etkilenmez.” İLK MÜDAHALE Yangın anında kendi güvenlik görevlilerinin ilk müdahaleyi yaptığını anlatan ve yangının neden ve hangi tarafta çıktığının henüz tespit edilemediğini vurgulayan Dikkaya şunları söyledi: Üç güvenlik görevlimiz var hafta sonları. Hemen koşarak gidiyorlar, ‘Burada bir şey yanıyor,’ diyorlar. Ellerine yangın tüplerini alıp müdahale ediyorlar. Eğitimliler zaten. Fakat bugün çok şiddetli bir rüzgâr vardı. O aralık, tam anlamıyla bir rüzgar tüneli gibi etki gösteriyor. Yangın çok hızlı yayıldı. Ne yanmış tam olarak bilmiyoruz; ot mu, ahşap parçası mı... Ama oradan yükselen alevler bir anda çatıya sıçradı. Alevler binayı yalayıp, çatıyı tutuşturdu, ardından depoya geçti” dedi. TIBBİ ATIK ALANI Yangının seyrine ilişkin çevredeki gözlemlerini de aktaran Dikkaya; “Yangının çıktığı yerin hemen arkasında bir tıbbi atık alanı var. Alevlerin oraya doğru ilerlediğini söylüyorlar. Taksiciler de aynı ifadede bulundu. Zaten itfaiyeyi ilk arayan da taksi şoförleri” diye konuştu. Olay sonrası belediye yetkililerinin yalnızca hastane tarafına yöneldiğini öne süren Dikkaya, şöyle devam etti; “Gün boyunca bu konuyla ilgili kimse bizim işletme tarafına gelmedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı diğer tarafa gitti. Ben olay anında o taraftaydım. Sayın Cemil Tugay geldiğinde yanına gittim. ‘Ben yan tarafın sahibiyim,’ dedim. Bana ‘Neden çıkmış, biliyor musunuz?’ dedi. Kendisine yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını söyledim” ifadelerini kullandı. MALZEME DEPOSU Yangın sonrası kamuoyunda yer alan bazı ifadelerin gerçeği yansıtmadığını iddia eden Özgür Dikkaya, “Hakkımızda çıkan haberler de tamamen yanlış. ‘Plastik fabrikasıymış’ diyorlar. Burası fabrika değil, depo. Ancak plastik deposu da değil. İnşaat malzemesi deposu. Ruhsatımızı Konak Belediyesi verdi. Zaten biz şu anda Kemalpaşa’da iki fabrika kuruyoruz. Burayı 6 ay önce sattık. Yıl sonuna kadar burada kalma hakkımız var. Bu süreyi protokol ile güvenceye aldık” diye konuştu. 5 MİLYON DOLAR ZARAR Yangında büyük maddi kayıp yaşandığını belirten Dikkaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Kaybımız çok büyük, yaklaşık 5 milyon dolar. Sigortamız var ama hiçbir zaman zararın tamamı karşılanmaz. Enflasyon, eskime payı vs. derken bir sürü kesinti yapılır. Çalışanlarımız gözyaşları içinde. Kimse buraya gelip de bir ‘geçmiş olsun’ bile demedi” diyerek sözlerini tamamladı.