Pilot adayı Berfu Hatipoğlu'nun hayatını kaybettiği uçak kazasında görgü tanıkları anlattı!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir Torbalı ilçesi Kırbaş Mahallesi’nde sabah saatlerinde bir kaza meydana geldi. Saat 08.39’da Selçuk Havalimanı’ndan havalanan Türk Hava Kurumu (THK) Cessna tipi çift kişilik eğitim uçağı, saat 08.50 civarında mısır tarlasına düştü.

Olayın ardından çok sayıda itfaiye, AFAD, belediyeye bağlı arama-kurtarma ekibi, jandarma ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Düşen uçağın çevresi jandarma tarafından güvenlik çemberine alındı.

A W530567 01

PİLOT ADAYI HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, uçakta yalnız olan Berfu Hatipoğlu’nun (31) hayatını kaybettiği belirlendi. Hatipoğlu’nun bir hava yolu şirketinde kabin amiri olarak çalıştığı, hayali olan pilotluk için üç aydır eğitim aldığı öğrenildi. Eğitim sürecinde tek başına uçuşlara başlamıştı.

KAZA ANI VE GÖRGÜ TANIKLARI

Tarlanın sahibi ve görgü tanığı Ali Çoban (66), kazayı şu sözlerle anlattı: "Evime 200 metre uzakta bahçedeydim. Uçağın süzüldüğünü gördüm. Baş üstü yere çakıldı. Benim tarlama düştü. Hemen olay yerine koştum. Benzin kokuyordu, vatandaşları da gelince yaklaştırmadım patlama olur diye. Yetkililere haber verdim. Jandarma ekipleri 7-8 dakika içerisinde geldi. Egzoz dumanı gibi duman çıkarıyordu, yanma yoktu."

UÇAK ENKAZI İNCELEMEYE ALINDI

Düşen uçağın enkazında birkaç metre alanın mısırlarının biçildiği görüldü. Olay yerinde uzmanlar inceleme çalışmalarını sürdürüyor. Berfu Hatipoğlu’nun cenazesi, uçak enkazından çıkartılarak cenaze aracına bindirildi. Savcı eşliğinde incelemeler devam ediyor.

Geri