Pelin hemşire 15 ay süren mücadele sonrası kanseri yendi, arabasıyla kutlama yaptı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ankara’da 38 yaşındaki hemşire Pelin Uzunoğlu, 4 Haziran 2024’te meme kanseri teşhisi aldı. Üç farklı hastanede tedavi gören Uzunoğlu, iki ameliyat, 6 kür ağır kemoterapi ve radyoterapi aldı. Tedavi sürecinde işini kaybeden ve eşi tarafından terk edilen Uzunoğlu, mücadeleyi bırakmadı.

3 Eylül 2025’te son ilacını alan Uzunoğlu, iyileşmesini gelin arabası gibi süslediği otomobiliyle şehir turu yaparak kutladı. Aracına “Kanseri yendim. Kutlamak için kornaya basın” yazılı afiş ve pembe balonlar yerleştirdi. Başkent sokaklarında kornaya basarak gezen Uzunoğlu’na diğer sürücüler de destek verdi.

Hemsire

SAÇ KAYBI BÜYÜK TRAVMAYDI

Uzunoğlu, tedavi sürecinde saçlarının dökülmesini en zorlayıcı kısım olarak nitelendirdi: “Saçlarım belime kadardı, bir anda ilk kemoterapinin ikinci haftasında kalmadı. Bu başlı başına bir travmaydı. Sonrasında iki ameliyat oldum, akıllı ilaçlarım devam etti ve radyoterapi aldım. 3 Eylül itibarıyla tedavim tamamlandı.”

KANSA SÜRECİNDE MENTÖRLÜK

Tedavi sürecinde çalışamadığı dönemde sosyal medyada farkındalık yaratmaya başlayan Uzunoğlu, şu anda 241 kadın hastaya mentörlük yapıyor, psikolojik destek sağlıyor ve peruk ihtiyacı olanlara yardımcı oluyor. “İlk kanser tanısı aldığımda ‘neden ben’ demedim. Ailem, dostlarım ve hiç tanımadığım insanlar yanımdaydı. Bu destekle moral motivasyonla hastalığı yenebileceğimizi göstermek istiyorum,” diye konuştu.

FARKINDALIK YARATIYOR

Uzunoğlu, şehir turunu sadece kutlama amacıyla değil, kanser hastalarına moral vermek ve farkındalık yaratmak için yaptığını söyledi:
“İnsanlar kanser tanısı aldığında ‘öleceğim’ diye düşünüyor. Ben bunu yendim ve göstermek istedim ki moral ve motivasyonla kanser tedavi edilebilir. Binlerce Ankaralı bana kornayla destek verdi; hepsine teşekkür ediyorum.”

Geri